lauantai 14. tammikuuta 2012

Kevyt -viikko

Tämä viikko on tehty onnistumisista, hemmotteluista ja hienoisista pettymyksistä. Junnan aloittama itsensä hemmotteluhaaste sai positiivista palautetta monilta ja taisi minun ei ihan niin onnistunut tukkani olla ainoa pieni takaisku täydelliselle onnistumiselle. Kiitoksia Junnalle hyvästä ideasta, katsellaan kuka keksii seuraavan..? Niin ja eihän jatkossakaan unohdeta itsensä hemmottelua, ehkä se saisi meistä jokaisen tykkäämään itsestämme enemmän. "Koska olemme sen arvoisia" vai miten se L'Orealin slogan menikään? :)

Kevennysrintamalla minulla on mennyt hyvin, paino tippui 1,2kg viimeviikosta, joten lähtöpainosta on saatu 0,7kg pois. Tahti on sopiva, en halua näännyttää itseäni ja hitaammalla tahdilla saan innostuksen pysymään koko projektin keston ajan ja toivottavasti myös tuloksista pitempikestoisia.

Törmäsin muuten ihan mielenkiintoiseen artikkeliin painoindeksistä ja sen vaikutuksesta hedelmällisyyteen. Minulla on matkaa normaalipainoonkin vielä useita kiloja. Olen lyhyt, ja minun BMI (Body Mass Index) eli painoindeksi olisi normaalin rajoissa, jos painoni olisi 49-59kg. Painan nyt 67,8kg. Matkaa siis on. Rehellisyyden nimissä, en usko, että ikinä tulen painamaan alle 50 kiloa, jos olen ja pysyn vain terveenä. En haluaisikaan. Pitkällä tähtäimellä pidän tavoitteenani ja haaveenani sitä, että joskus saavuttaisin tuo 59 kilon etapin ja saisin painoni myös pysymään siellä. Näytin jo todella hyvältä 63 kilossa silloin pari vuotta sitten hääpäivänäni. (Vaikka itse niin sanonkin.. ). Tietääkö kaikki ryhmäläiset oman painoindeksinsä? Yläpuolella kehumani artikkelin päätteeksi on myös BMI laskuri.

Laihduttaminen on aina ollut helpommin sanottu kuin tehty, vaikka periaate ja laskutoimitus on harvinaisen helppo - syö terveellisesti ja säännöllisesti, sopivissa annosko'oissa ja liiku. Riittääkö minulla edes tahdon voimaa siihen, että paino tippuisi alle 60 kilon haamurajan? Pidän kuitenkin mukavasta elämästä ja hyvästä ruoasta todella paljon. Toisaalta, kevyt-projektin ensimmäisten kahden viikon aikana olen syönyt ihan hyvin, eilen ostin pienen pussin salmiakkia ja muutenkaan minkäänlaisesta kituuttamisesta ei ole voinut puhua. Olen vain liikkunut ja syönyt hieman vähemmän mitä olen kuluttanut. Helppoa se on ollut ainakin vielä. Vaikeampaakin tulee olemaan, varsinkin jos painonpudotus pysähtyy jossakin vaiheessa, niin kuin siinä normaalisti käy.  

Koko 15 hengen ryhmällä painon pudotusta on tähän päivään mennessä merkittynä 16,6 kiloa. Se on aika vaikuttava lukema ensimmäiselle kahdelle viikolle. Vastuullisena projektinvetäjänä ja alkuunsaattajana toivon kaikkien muistavan huolehtia itsestään vaikka tarkoituksena onkin laihtua. Hitaasti, mutta varmasti etenemällä, pääsee tarvoitteeseen terveellisemmin ja ja pysyy siellä varmemmin. Tässä vielä hyvä artikkeli terveellisestä painonpudotuksesta.

Tsemppiä tulevaan viikkoon ja muistakaa tykkäillä itsestänne!

10 kommenttia:

  1. Tiedän kyllä oman BMI:ni. Olen tiennyt koko aikuisikäni kun siitä on aina saanut kuulla (eikä muuten mitenkään positiivisesti). Ikuisuus taistelu.

    VastaaPoista
  2. Minä olen myös tiennyt BMI:ni jo pitkään, valitettavasti. Vielä en ole löytänyt sitä Pandoran lipasta, jonka avulla saisin painoni alas ja pysymään siellä, normaalipainoisen mitoissa. En ole koskaan käynyt yli BMI 30:n ja toivon, että sinne en koskaan myöskään joudu. Jos söisin niin kuin haluaisin ja jättäisin liikkumatta olisin siellä, että heilahtaa. Ikuisuustaistelu, todellakin. Tsemppiä kuitenkin meille! :)

    VastaaPoista
  3. Yli 16 kilon painonpudotus ryhmältä kahdessa viikossa? Vau!

    VastaaPoista
  4. Tuo Koskimiehen artikkeli oli kyllä mielenkiintoista luettavaa :). Kiitos Toiveikas.

    Itsekin olen tietoinen painoindeksistäni, mutta kun hakeuduttiin hoitoihin kysyin lääkäriltä pitäisikö harkita laihduttamista, neuvo oli että pitäisin painon samassa enkä pudottaisi. Nyt BMI on 25,7 eli kohta ollaan normaalissa :) jee. En siis noudattanut lääkärin neuvoa (silloin BMI 28,3).

    Tuskaista ja hidasta tuo painonpudotus. Mutta mieletön saavutus tuo 16,6 kg. Hyvä me!!

    VastaaPoista
  5. Loistava suoritus tiimiltä! :) Jos kilopossuun tahtoo lisätä vielä meikäläisen pudotuksen, niin ekasta punnituksesta (3.1.) on karissut 3,5 kg. Alussa lähtee aika huimaa vauhtia, kun on aika korkealla paino ja BMI..

    n. 400-800 kcal vajeella mennään ja pyrkien saamaan kiloklubiin vihreät ruokapallukat joka päivä. Liikuntaa en vielä ole lisännyt, mutta pikkuhiljaa varmasti sitäkin. Tosin viikonloppuna annan itelleni luvan vähän herkutella, kohtuuden nimissä :)

    VastaaPoista
  6. Hieno tulos, Toiveikas, onnittelut! :)

    Hyvä me, aikamoinen kilomäärä jo possulla säästössä! Ja toivottavasti siellä ovat ja pysyvät.

    Itse olen tietoinen BMI:stä, se on ollut takavuosina minulle melkein kuin kirosana, kun aina sitä terveyskeskuksessa kauhisteltiin. Pahimmillaan se on ollut 41 vaiheilla siis, nyt perjantain punnituksen mukaisesti 28.6. Eli aika hienosti tullut alaspäin, mutta toki haluaisin sen joskus olevan siellä 25:n alapuolella.

    Tsemppiä kaikille kolmanteen Kevyt-viikkoon!

    VastaaPoista
  7. Hienoa me!!!
    Oma painoindeksini oli pahimmillaan 43,7, nyt ollaan jo alle kolmenkympin :)
    Tsemppiä kaikille!

    VastaaPoista
  8. Hienoa tosiaan! Tuo BMI on kyllä yksi kirous, mutta alaspäin täälläkin tullaan, hitaasti mutta varmasti.

    VastaaPoista
  9. Kiitos Neilikka, laitan sinun painon mukaan kanssa sitten seuraavaan päivitykseen. Voit vaikka jatkossa laittaa vaan johonkin kommenttiin sinun painokehityksen, niin saadaan sekin mukaan sitten paremmin ajantasaisesti.

    Tuo taitaa olla Helma, lääkärikohtaista sitten. Meillä on se IVF tulossa keväällä ja nyt sitä odotellessa pyydettiin neljän kilon painonpudostusta. Enemmänkin saisi kuulemma lähteä. Painoindeksi on nyt ~28,6 eli toki enemmän kuin sinulla. Todella upeaa, että alat olla jo lähellä normaalipainon virallista rajaa!

    Rowan, tasatahtia mennään! Vaikka todellakin sinulle nostan hattua, tuo urakka ei ole varmasti ollut helppo! Voit olla ylpeä itsestäsi!

    Ja Emminkäinen myös, samat sanat kuin Rowanille: Upea suoritus, ei kaikki tuohon pysty!

    Tsemppiä meille kaikille tulevaan viikkoon!

    VastaaPoista
  10. Kyllähän tuo BMI on nykyään tuskallisen korkea, siinä kolmenkympin tienoilla mullakin. Se on hujahtanut sinne ihan huomaamatta. Mutta siitä huolimatta jäin mietiskelemään tuota artikkelia.

    Artikkelissa puhutaan, kuinka lihavuus liittyy ovulaatiohäiriöihin sekä kuukautishäiriöihin ja niiden kautta lapsettomuuteen. Ja painotetaan, kuinka vyötärölihavuus on se paha juttu hormonien kannalta. Kuinka paljon siis oikeasti on merkitystä BMI:llä, jos vyötärö on normimitoissa, kuten minulla eikä ole mitään kuukautishäiriöitä? Olen yrittänyt tästä jo aiemmin löytää tutkimustietoa enkä ole tuon artikkelin esittämiä tietoja enempää löytänyt. Haiskahtaa varotoimenpiteen varotoimenpiteeltä pakottaa laihduttamaan pelkän BMI:n korkeuden vuoksi. Toki aioin muutenkin tarkkailla painoani viime vuonna, mutta pakottaminen on aina pakottamista ja ahdistavaa.

    ps. Hyvä possu, liho liho! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!