Kevyt Projekti

Painoin naimisiin mennessä ja yrityksen alkaessa ~63 kiloa. Siihen tilanteeseen pääsin hitaasti laihduttaen. Siitä hetkestä kilot on kuitenkin pikkuhiljaa hiipineet takaisin. Ideaalipainoni lienee jossakin 58 kilon paikkehilla. Ensimmäiseksi tavoitteekseni otan 64 kiloa. Jo siihen minulla on tekemistä, kun ihmedieeteillä en tavoitteeseeni halua päästä. Luomua ja oikeita raaka-aineita kevyt tuotteiden sijaan. Keinot on siis lautasmalli, riittävän pienet annoskoot ja paljon kuitua, kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Sekä säännöllistä liikuntaa. Ja riittävästi unta.

Kevyt Projekti  1.1.2012-31.3.2012 
Lähtöpaino 1.1. 68,5kg, tavoite 31.3. mennessä on 64kg


Viikko 1


Punnitus: 6.1. 69kg (+0,5kg)
Painon nousu selittyy uuden vuoden herkuilla ja menkkoja edeltävällä turvotuksella, ensi viikonloppuna tulen näkemään miellyttävämmät lukemat taululla.


Liikunnat: 2x zumba 1h, kävelylenkki 40 min, lumityöt 1h


Ruokailut: Uuden vuoden aattona ja päivänä tuli vielä herkuteltua, mutta jo maanantaina alkoi uusi tiukempi linja. Kalorimäärä oli keskimäärin 1714 päivässä, joka on todella hienosti Keventäjien suosituksen mukainen. Jatkossa pitää vielä saada parempi suhde proteiinien ja rasvojen välille, hieman liikaa saan rasvoja ja liian vähän proteiineja. Tämä johtuu toisaalta siitäkin, että en halua syödä keinotekoisesti makeutettuja kevyttuotteita vaan oikeaa ruokaa. Kermaa ja voita täytyy vaan käyttää harvemmin, luonnollista ruokaa voi myös valmistaa terveellisemmin.

Viikko 2

Punnitus: 14.1. 67,8kg (-0,7kg)

Vyötärö: -2cm

Liikunnat: 1x afro 1h, 1x kävelylenkki 1h 15min, 1x uinti 30min

Ruokailut: Hyvin pysynyt aisoissa, toki kasviksia ja hedelmiä minun pitäisi syödä enemmän. Minulla ei ole juurikaan nälkä, kun syön niin säännöllisesti.

Viikko 3

Punnitus: 21.1. 67,5kg (1kg)

Vyötärö: +1cm

Liikunnat: 1x afro 1h, 1x uinti 40min, kävelyä yht. 3,5h kolmena päivänä.

Ruokailut: Nälkä pysyy aisoissa, mutta enemmänkin voisin syödä. Pientä herkuttelua (mansikkarahka), mutta kohtuullisissa määrin. Hienosti etenee.

Huomioita: Housut tuntuivat löysiltä aamulla.Viikko 4


Punnitus: 28.1. 66,6kg (-1,9kg)

Vyötärö: -1cm

Liikunnat: 1x afro 1h, 2x kävelylenkki 1h 30min, 1x kuntosali 1h

Ruokailut: Maanantaina pizzaa, toki päivän kokonaiskalorimäärä ei noussut hirveästi yli tavoitetason. Muina päivinä mentiin alle ylärajan. Tällä viikolla on alkanut tehdä mieli herkkuja, kaipaan salmiakkia ja jäätelöä ja kaikkea muutakin hyvää.

Uutta: 10 kerran kuntosalikortti hankittu

Viikko 5


Punnitus: 4.2. 66,4kg (2,1kg)

BMI: 28,0

Liikunnat: 1x uinti 30min, 2x kävely yht. 1h, ax afro 1h.

Ruokailut: En ole jaksanut merkitä ruokiani Keventäjiin, ensi viikolla tsemppaan taas siinä. Ihan kevyesti ole syönyt, paitsi kun töissä yllätyksekseni yhden lounaan kaloriarvoksi tuli melkein 1000 kaloria. Korvasin tilanteen käymällä uimassa. Herkkuja tekee mieli, olen hieman syönyt salmiakkia, Läkeroleja ja ostin pienen Geisha patukan (vielä mukana käsilaukussa pahan päivän varalle).

Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin ensimmäisen kuukauden kevennykseen tyytyväinen!


Viikko 6

Punnitus: 11.2. 65,3kg (3,2kg)

Vyötärö: -4cm (yht. -6cm) Naisten tavoitetaso saavutettu ja ohitettu. Ihanteeseen matkaa 7 cm.

Ruokailut: En ole jaksanut merkkailla ruokailujani enää Keventäjiin, ehkä innostus nousee uudelleen, jos paino ei jatka tippumistaan. Fiilis on, että ihan hyvää perusruokaa on tullut syötyä, määrällisesti on pysynyt ihan hyvin aisoissa, mutta kasviksia ja hedelmiä voisi edelleen syödä enemmän. (hmm. Taidanpa syödä aamupalaksi marjoja jogurtissa..)

Liikunnat: Pakkanen ja tuleva kylpyhuoneremontti yhdistettynä tanssitunnin perumiseen on sotkenut liikkumista tällä viikolla. Saldo tähän mennessä vain yksi kävely lenkki, josta 10 minuuttia hölkäten. Tänään kuntoilen kotona, huomenna menen uimaan. Tulee siitä kuitenkin 3 kertaa viikkoon. Ensi viikolla olen back on track. Toivottavasti pakkaset jo pian laskee.

Viikko 7

Punnitus: 18.2. 64,8kg (-3,7kg)

En ole ollut back on track, mutta kevennys jatkuu. Puoli kiloa pudotusta viikossa, asia etenee hienosti. Tanssitunnilta myöhästyin, joten liikkuminen on jäänyt täysin hyötyliikunnan piiriin. Tänään vielä herkutellaan; kalorirajat varmasti paukkuu yli. Paikataan asiaa ensi viikolla hiihtolomaviikon perutusta tanssitunnista huolimatta. Ensi viikolla uidaan ja lenkkeillään, ehkä kuntosalillekin menen. Juu, näin sovitaan! :)

Viikko 8


Punnitus: 25.2. 65,4 kg (-3,1kg)

Pientä takapakkia, liikkuminen vähissä tähän asti, alkuviikosta on vedetty pari pikaruokaa ja eilen pieneen masennukseen vedettiin karkkia ja jäätelöä. Liikaa herkkuja, turvottaa ja olo on sen mukainen. Lähden taistelemaan turvotusta ja painon pudotusta vastaan kuntosalille ja uimahalliin. Huomenna teen uuden punnauksen. Ehkä vaaka on huomenna paremmalla tuulella. Ja minä myös.

Viikko 9

Punnitus 4.3. 65,2kg (-3,3kg)

Suunta on taas oikea, toivottavasti jatkuu taas parempana. Tavoite on niin lähellä, mutta nyt se lähestyy jo hitaammin kuin alussa. Toivottavasti vielä kuukaudessa saan 1,2kiloa tippumaan.

Viikko 10

Punnitus 10.3. 64,9kg (-3,6kg)

Tahti jatkuu juuri oikeanlaisena. Kolme viikkoa jäljellä + viikossa pudotusta 0,3kg = paino 31.3. 64kg.

Keventäjien tilaus päättyy viikon päästä, luultavasti olen uusimatta jäsenyyteni. Voihan sitä jatkaa sitten myöhemmin, jos on tarpeen.

Viikko 11

Punnitus 17.3. 65,2kg (-3,3kg)

Liikkuminen: Afro 1h, kävelyä 2,5h, uinti 45min, lumikenkäilyä 1h.

Junnaa, junnaa.. Toki mennyt viikko oli tiukka töissä, joten ruokailujen kanssa oli vähän niin ja näin. Liikkumaan olen onneksi ehtinyt, joten kaiken kaikkiaan olen kuitenkin viikkoon tyytyväinen. Kun vaan tuo painokin seuraisi ja jatkaisu putoamistaan. Nyt täytyy vaan ottaa taas tiukka linja herkkujen kanssa, siellä se on kaiken pahan alku ja juuri.. Uutta viikkoa kohti. :)

Viikko 13

Punnitus 31.3. 64,6kg (-3,9kg)

Kyllä se hienosti tavoite lähestyy vaikka hieman jäin tavoitteestani kuitenkin. Aikaa on onneksi vielä seuraavaan lääkärikäyntiin, joten eiköhän siihen mennessä tavoitetaso ole saavutettu.

Kiitokset kaikille Keventäjille ja tsemppaajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!