maanantai 17. lokakuuta 2011

Uusi yritys ja projekteista

Menkat tekivät tuloaan jo lauantaina, mutta kunnolla alkoi vuoto eilen. Hyvä juttu oli, että kierto ei venynyt kovin pitkäksi tällä kertaa eli edellinen kierto kesti vain 27 päivää.

Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, haamua ei halloweeniksi täällä suunnalla tulla saamaan. Lähden siis mielelläni mukaan uuteen projektiin jackpottia hakemaan. Projektit antavat kuitenkin mukavaa vertaistukea ja toisaalta jotakin "rakennetta" ja rytmitystä (kuukausirytmin lisäksi) tähän yrittämiseen. En tiedä osaanko selittää tätä niin kuin haluaisin. Halloween projektin aikanakin on tuntunut, että hengenheimolaisia täällä selkeästi on ja vaikka kuinka paljon. Toisaalta aion myös seurailla tämän projektin aikana onnistuneiden elämää ja raskauksien edistymistä vaikka en ehkä kommentoikaan niitä blogeja jatkossa niin paljon kuin aiemmin ennen kuin minulla itselläni on jotakin omakohtaista kokemusta niistä tunteista ja kokemuksista joita raskauden aikana kokee.

Kategoriointi on herättänyt paljon keskustelua Lunan blogissa. Luen itseni kuulumaan ainakin kategorioihin yli kolmekymppiset, virallisesti lapsettomat, endometrioosiset ja hoitojensa alkutaipaleella olevat. Olen kokenut jotakin tunteita, joita lapsettomuuteen ja yrittämiseen yleensä liitetään, mutta olen melko varma, että yrittäminen herättää myös paljon toisistaan eroavia tunteita eri ihmisillä. Luultavasti tätä lukevat voivat kuulua tai olla kuulumatta yhteen tai useampaan kategoriaan edellä mainituista. Kategorioihin kuuluminen ei tuo itsessään mitään lisäarvoa jos muuten tuntee sielujen sympatiaa ja kokee samoja tunteita kategorioista riippumatta. On itsestään selvää, että on todennäköisempää kokea yhteenkuuluvuutta henkilöiden kanssa, jotka ovat lähellä omaa tilannetta jollakin tavalla. Toisaalta blogistaniassa on paljon henkilöitä, jotka eivät kuulu noihin minun kategorioihini ja silti olen saanut heiltä paljon tukea ja toivottavasti olen sitä myös itse osannut antaa. Kaiken kaikkiaan pointtini on, että toivottavasti saamme projektin aikaiseksi ja katseeni suuntaan takaisin Lunaan: ollaanks kavereita, jookos? Toivottavasti et keskustelusta harmistunut niin, että Täpinää Talveen -projekti ei toteutuisikaan. Löysin sinulle nimittäin aika kivoja logo / projektinappi vaihtoehtojakin sivulta: http://www.graphicsupersite.com/comments/index.php?id=Seasons. En toki halua sinua painostaa, jos jo ihan täysin meni fiilis. Projektin vetäminen on joka tapauksessa täysin sinun päätöksesi. Minusta vaan tuntui, että olit siihen aluksi niin innoissasi, että harkitse kuitenkin vähän vielä.

Projekteista ja kategorioinnista takaisin alkuperäiseen aiheeseen. Huomenna aamulla menen kiertopäivänä 3, 4 tai 5 otettavaan hormonikartoitukseen Naistenklinikkaa varten. Samalla annan näytteen virtsatietulehduksen jälkiseurantaa varten. Näytteiden antamisen jälkeen voinkin aloittaa ensimmäisen lääkekuurini hedelmällisyyden parantamiseen liittyen eli aloitan Clomifen kuurin yhdellä napillä päivässä. Jää nähtäväksi millaisia sivuoireita siitä seuraa. Millaisia teillä muilla on ollut? Ajattelin nyt sitten myös tikutella ovista, mutta olen miettinyt lämpöjen mittaamista myös, saako siitä jotakin lisäarvoa vai lisääkö se vain stressiä? Millaisia kokemuksia teillä on? 

2 kommenttia:

  1. Ollaan kavereita :) Tietysti! En harmistunut niin pahasti kuin miltä ehkä ulospäin vaikutti. Mutta kaikki siis hyvin :) Eiköhän tästä vielä joku projekti pystyyn saada.

    VastaaPoista
  2. Clomeista minulla ei ole kokemusta, itselläni oli käytössä Femar aiemmin. Aamulämpöjä yritin joskus alkaa mittailla, mutta unohtelin jatkuvasti, joten jätin sen sikseen. Ovulaatiotestejä on tullut tehtyä monta monituista kiertoa, ja parhaita ovat kyllä CB:n digitestit. Mutta sekin on yksilöllistä, miten se ovulaatio näkyy. Ohjeissa käsketään testaamaan vain kerran vuorokaudessa, ja useimmille se riittääkin. Minulla LH-taso nousee ja laskee niin nopeasti, että kriitiisinä päivinä täytyi testata vähintään kahdesti, ettei vaan mene huti. Esimerkiksi erään inssin kanssa kävi niin, että aamulla ei vielä näyttänyt positiivista, mutta illalla näytti. Seuraavana aamuna ei enää näyttänyt. Kokeilemalla itse tietää, miten oma keho toimii ja löytää oikean tavan testailla. Tsemppiä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!