maanantai 3. lokakuuta 2011

25 faktaa

Minut on haastettu kertomaan 25 faktaa itsestäni. Haaste kiertelee mukavasti vauvahaaveblogeissa juurikin nyt, joten haasteen sain ainakin Tuikulta, Bellyltä ja Vilkkaalta. Haaste on otettu vastaan ja laitan sen myös toiveen mukaisesti viidelle eteenpäin, yrittämättä osua jo haastettuihin. Haastan siis Kiven, Angel86:n, Mimmin, xxx:n ja Milden. Haastettujen tehtävänä olisi sitten halutessaan kertoa 25 uutta asiaa itsestään.

Ja toimeen:
  1. Meillä oli tietokone (siis PC) jo neonvärien ja toppalenkkareiden kulta-aikana. Olen pitänyt tietokoneella työskentelystä ja pulaamisesta jo silloin. Ensimmäinen "tietokonehan" meillä oli Commodore Vic-20 jo ennen neonvärejä.. 
  2. Olen aina pitänyt pelaamisesta paljon. Pelaamisen tavalla ei ole niinkään väliä, pidän korttipeleistä, lautapeleistä, seurapeleistä, pihapeleistä sekä konsoli- ja PC peleistä. 
  3. Ensimmäisellä PC:llä minulla oli peli yritykseltä nimeltään Maxis. Pelin nimi oli SimCity. Tästä kököstä pelistä alkoi rakkaus simulaatiopelejä kohtaan. Olen pelannut lähes kaikkia Maxisin kahden pelisarjan SimCity ja Sims -peleistä.  
  4. Ohjelmointia en osaa, mutta pidän esimerkiksi Excel-taulukoista ja nykyään myös SharePoint-sivujen kehittämisestä yrityksessäni.  
  5. Olen siis nörtti. :)
  6. Pidän lukemisesta. Minulla on aina kirja kesken. Olo käy orvoksi, kun kirja loppuu ja jos minulla ei ole uutta kirjaa tilalle. Pahimman puutteessä luen uudelleen vanhoja ystäviäni, kuten Harry Pottereita, Maan Lapset -sarjaa tai Stieg Larssonin Millennium-trilogiaa. 
  7. Lempikirjailijoitani ovat siis edellämainittujen kirjojen kirjoittajien lisäksi Stephen King, John Grisham, Dean Koontz ja Ilkka Remes. Uusi tuttavuus minulle on Ken Follett, jonka historiallisista kirjoista pidän kovasti kahden kirjan kokemuksella. 
  8. Luen tällä hetkellä ensimmäistä kertaa Tarua sormusten herrasta. Shame on me, että siihen on mennyt näin pitkään.
  9. Ajoittain, jos elämässä on muuten liikaa ajateltavaa, lainaan kirjastosta ison pinon sarjakuvia, kuten Asterix tai Lucky Luke. Myös vanhat Aku Ankan taskukirjat ovat hyviä.
  10. Meille ei tule yhtään maksettua päivä- viikko- tai aikakausilehteä kotiin. Ajankohtaisista asioista luemme netistä tai katsomme uutiset telkkarista. 
  11. Pidän liikkumisesta ja urheilusta. Lajeista varsinkin uiminen ja tanssiminen ovat minulle mieleisiä. Salilla käyn seurassa, yksin alan sliibailemaan. 
  12. Nuorena harrastin yleisurheilua päälajinani pikajuoksu. Pikajuoksu jäi valitettavasti teini-iän angstien jalkoihin. 
  13. Vuosien mittaan olen harrastanut myös lentopalloa ja jalkapalloa sekä sählyä. Missään lajissa en ole erityisen hyvä, eli puulaakitasolla mennään. 
  14. Penkkiurheilu on myös lähellä sydäntäni. Katson vähintäänkin lätkän MM-kisat joka vuosi, saatanpa seurata jonkin mielenkiintoisen sarjaottelunkin. Lajeista minulle passaavat jalkapallo, tennis, formula1 tai vaikkapa olympiakisojen erikoislajit, you name it. En siis superaktiivisesti seuraa mitään ja  saatan valita suosikikseni altavastaajan, mutta osaavaa tekemistä (ja joskus jopa silmäniloja) on silti kiva katsoa. 
  15. Yhteisenä harrastuksina meillä on vaeltaminen. Myös muita lajeja (seinäkiipeilyä, keilaamista, jousiammuntaa) olemme kokeilleet ja harrastamme vaihtelevasti.
  16. Pidän askartelusta ja käsitöiden tekemisestä. Intressit vaihtelevat kausiluontoisesti.
  17. Tällä hetkellä teen joulukortteja, joita minulla lähtee vuosittain kasvava määrä. Eilisten laskujen perusteella listalla on 53 nimeä. Jossain vaiheessa tulen karsimaan listaa. 
  18. Muutamien vuosien ajan olen myös tehnyt koruja. Lasihelmet ja nikkelittömät metalliosat ovat pikkuhiljaa vaihtuneet makeanvedenhelmiin ja hopeoituihin tai hopeaisiin korun osiin. Nyt vietän kuitenkin pientä korutaukoa. Eiköhän se taas siitä lähde, kun saan joulukortit alta pois. 
  19. Ostin ensimmäisen oman ompelukoneeni vuosi sitten syksyllä. Haaveilen lastenvaatteiden tekemistä itse ommellen. Minulla on myös anopilta saatu saumuri ja neulontakonekin, jota pitäisi kokeilla ehkäpä jo tulevana talvena. 
  20. Neulontaa ja virkkausta olen harrastanut tähän mennessä siis vain omin pikku kätösin ilman edellämainittua neulontakonetta. Teen mielelläni pieniä töitä; isoissa töissä, kuten aikuisten ihmisten villapaidoissa, kärsivällisyys ei tuppaa riittämään. 
  21. Käsitöitä ja askarteluja tehdessä on hyvä katsoa telkkaria. Pidän paljon elokuvista ja seuraan monia sarjoja. 
  22. Lempielokuviani ovat esimerkiksi vanhat klassikot kuten Casablanka ja Tuulen viemää, uudemmat klassikot Rocky Horror Picture Show tai Kellopeliappelsiini, saagat kuten Star Wars, uudemmat tuotokset kuten Big Fish, 127 tuntia, Men who stare at goats ja lisänä kaikki Tarantinon tuotokset. Olen lähes kaikkiruokainen, ulkopuolelle jää vain valmiiksi naureskellut ja pureksitut Adam Sandler tyyppiset rainat.
  23. Lempisarjoihini kuuluvat Selviytyjät, House, Kauhukeittiö, Band of Brothers, Criminal Minds ja hieman unohtuneet Desperate housewifes ja Greyn anatomia. Uusina tuttavuuksina suosittelen kahta eli The Killing (Jälkiä jättämättä) ja The Walking Dead.
  24. Pidän myös dokumenteista ja luonto-ohjelmista. 
  25. Ei liene ihme, että unet jää joskus vähiin. :)
Sellaisia asioita tuli näin äkkiseltään mieleen. Muistakin asioista olisi voinut kertoa, mutta jätetään ne seuraavaan haasteeseen, jos sellainen joskus kohdalle osuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!