torstai 8. joulukuuta 2011

Se pieni ero

julkisen ja yksityisen välillä... on suuri. Itse valitsimme julkisen puolen kustannusten vuoksi, mutta kyllä se muutaman kuukauden odottelu ottaa nyt pattiin. Lähete saapui Naistenklinikalle lokakuussa. Ajattelin, että hoito tehdään puolen vuoden sisään eli viimeistään huhtikuussa olisi jo ensimmäinen hoito hyvinkin meneillään. Tämä ei kuitenkaan pidä ainakaan meillä paikkaansa: saamme soittaa klinikalle, kun huhtikuun kuukautiset alkavat, jolloin selviää onko jo meidän vuoromme. On siis mahdollista, että silloin selviää vielä lisää odotusta.. Väestöliiton tai yksityisten lääkäriasemien asiakkailla ei sellaisia odotusaikoja olevan. Joka tapauksessa tässä ehtii olla vielä 4 kiertoa ennen kuin voimme edes soittaa, pääsemmekö vielä. 5 menkat. Itse hoito voitaisiin aloittaa siis vasta viikoilla ~17 eli huhtikuun loppupuolella ja tositoimiin pääsisimme vasta viikoilla ~20 ja 21 toukokuussa.

Jo tämä aika, kun odotimme maanantaista lääkäriaikaa, tuntui niin perhanan pitkältä. Olo ei ole järin rakentava tällä hetkellä! Tälle ajalle ennen huhtikuuta ei ole mitään tiedossa asian puitteissa muuta kuin kahden viimeisen Clomifen kuurin syöminen ja ei mitään muuta. Laihduttamista. Työtä. Odottamista.

Kuva: www.mazaika.com
All work and no play makes jack a dull boy!


Any ideas, my friends?

7 kommenttia:

 1. On tuo kyllä niin inhottavaa, kun siellä joutuu jonottamaan kuukausitolkulla. Meillä pienemmällä paikkakunnalla ei jonoja julkisellakaan ole, ja se kyllä mielestäni eriarvoistaa ihmisiä sen mukaan, missä sattuu asumaan. Toki moni muua asia sitten täällä on huonommin, kuten pitkät välimatkat muualle Suomeen. Taitaa siis asuinpaikan sijainnilla olla puolensa ja puolensa. Voimia odotteluun!

  VastaaPoista
 2. Yritä ajatella positiivisesti (tiedän, ei kovin helppoa). Mutta aika menee nopeasti :) ja talvikin menee paljon nopeammin kun on jotain mitä odottaa. Uskon, että teille on varattu jo viikko jolle hoidot on tarkoitus ajoittaa (mekin olemme jonossa viikolle 12).

  Mekin valitsimme taloudellisten syiden takia julkisen puolen, ja aavistuksen kateellisena luen yksityisen puolen hoidoista, jotka alkavat seuraavasta kierrosta.

  Odottavan aika on pitkä... mutta itse yritän nauttia elosta päivä kerrallaan ja kahdenkeskisestä ajasta puolison kanssa. Sitten kun toivon mukaan joskus raskaudutaan, kaiholla muistellaan aikoja jolloin oltiin kaksin ;).

  VastaaPoista
 3. Ihan uteliaisuudesta kysyn, että paljonko julkisella puolella yksi IVF-hoitokierto tulee maksamaan?

  VastaaPoista
 4. Moikka! Meillä saapui lähete naistenpolille lokakuun lopussa ja aika on helmikuun puolessavälissä, sitten kuulemma saadaan aloittaa heti pitkällä kaavalla icsi-hoito kun menkat alkavat. Jännä että teillä menee vielä noin pitkään :O mutta toivotaan että ei ilmene lisää odottelua <3

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia kannustavista viesteistänne. Kyllähän tuon ajan saa jotenkin kulumaan. Tuntuu välillä vaan niin epäreilulta.

  Nappi: kustannukset tulevat lähinnä lääkkeistä, itse hoidot menevät (käsittääkseni) ihan poliklinikkamaksujen mukaan.

  VastaaPoista
 6. Mekin olemme hoidossa julkisella puolella. Yritystä on takana hipun vajaa 6 vuotta. Lähete lapsettomuuspolille lähti 2,5 vuoden yrityksen jälkeen ja sen jälkeen sitten on odoteltu ja jonoteltu.
  Lopulta kun 1,5 vuoden jälkeen (inssejä tehtiin sillä välin) pääsimme ivf- jonoon niin hoitoja on tehty 5-6kk välein. Ensimmäinen tämän vuoden tammi-helmikuussa, toinen kesäkuussa ja nyt on kolmas meneillään juuri. Maanantaina on punktio.

  Eli aikaa se ottaa ja meillä on ainakin ottanut paljon.. tuntuu ettemme ole tehneet muuta kuin jonottaneet.

  Toisaalta sitten kuitenkin tämä aika on mennyt hirmu nopeaan. Alkuvuodesta epäonnistuneen hoidon jälkeen tuntui, että seuraavaan hoitoon on ikuisuus ja lopulta se kuitenkin aloitettiin ennen kuin kerkisin henkisesti valmistautua. Sitten sekin epäonnistui ja hyppäsimme takaisin jonoon.
  Ensin se odotus kesäkuulta marras-joulukuulle tuntui kamalan pitkältä, mutta sekin aika kului ennen kuin huomasin.
  Liian äkkiä...

  Aika kuluu ihan hirveän äkkiä. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin päivät vaan vilahtelevat.
  Pelottavaa...

  Mutta siis, sitä tulin sanomaan, että tsemppiä:)

  Ja Nappi: poliklinikkamaksut pitää maksaa (27,40e/käynti) ja lääkkeet (lääkekatto n.700e/vuosi?). Meneehän sitä rahaa tuollakin, mutta ei nyt ihan hirveästi.
  Meille tämä hoito maksaa vain käyntimaksut ja 1,50e omavastuun lääkkeistä (paitsi lugesteronit).

  No mutta siis tosiaan tsemppiä!!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Miami, tästä sain hieman perspektiiviä. Meillä inssien väliin jättäminen nopeuttaa joka tapauksessa pääsyämme koeputkihoitoihin.

  Eiköhän se tästä, täytyy vaan yrittää rentoutua ja elää ihan hyvää elämääni rauhassa.

  Toivottavasti maanantai menee hienosti, ja kolmas kerta sanoo teillä toden.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!