tiistai 6. joulukuuta 2011

Naistenklinikkakäynti nro I

Eilen oli siis viimein ensimmäinen lääkäriaika Naistenklinikalla. Lääkäri oli oikein mukava nainen, rento ja jutusteleva. Hänellä oli myös saman valmistajan silmälasit (melko harvinaiset), jotka minua jostakin syystä ilahduttivat erityisesti. Asiaan..

Hän kävi ensiksi läpi IVF hoidon kulun ja sitten meidän esitietolomakkeemme. Sanoi odotusajan olevan siinä puolen vuoden pintaan, joten huhtikuussa aikaisintaan aloitamme hoidon. Soittaa saa tilanteesta vasta, kun huhtikuussa menkat alkaa - olettaenkin, että sitä ennen ei ole ihmeitä tapahtunut. Silloin katsotaan, onko jo meidän vuoro päästä hoitoihin. Pitkällä kaavalla hoidoissa mennään. Kertoi kaikkien hormoninäytteiden, mitä on tähän asti otettu, olleen normaaleja. Sen jälkeen katsoi opeasti ultralla ja mittasi painon.

Mies sai mukaansa reseptin tupakan polton lopettamista varten, minulta toivottiin 4 kilon painon pudotusta. Enemmänkin saisi lähteä, mutta neljä on ihan passeli. Kuntokuuri alkakoon siis joulun jälkeen.. Syödään ne kinkku ja suklaat ensin. ;) Ehkäpä se mieskin vuoden alusta ottaisi sen lääkekuurin. Jää nähtäväksi.

Minulle oli jäänyt riskimerkintä laparoskopian jälkitautina sairastamani virtsaputkentulehduksen johdosta, joudun siis vielä kahdessa virtsakokeessa käymään asian tiimoilta. Jos en saa merkintää tiedoistani pois on se myös mahdollinen este hoitoihin pääsylle. Täytyy siis saada kolme puhdasta näytettä kuukauden välein. Yksi minulla on jo tehtynä.

Hyvä fiilis jäi käynnistä, toivottavasti saamme saman lääkärin kanssa asioida myös jatkossa.

4 kommenttia:

 1. Tuo tupakanpoltto vaivaa täälläkin. Oon monta kertaa miehelle yrittänyt sanoa, että se voi vaikuttaa siemennesteeseen kun se polttaa, mutta eipä se ota kuuleviin korviinsa. Ja ei kai se helppoa olekaan lopettaa jos ei oo mitään motivaatiota, mutta harmittaa kun itse tekee kuitenkin kaikkensa..

  VastaaPoista
 2. Minunkin pitäisi pudottaa painoa, vaikka vielä ei lääkärissä olla käyty eikä määräyksiä asian suhteen annettu. Mitä jos alettaisiin pudottaa painoa vuoden alusta yhdessä:) Taidan lisätä blogiini oman välilehden painonpudotusta varten! Viitisen kiloa täälläkin olisi ihan paikallaan...

  VastaaPoista
 3. Se on niin ikävä juttu tuo tupakointi. Olen joskus yrittänyt sanoa, kuinka tuntuu pahalta, että minä panostan ja otan lääkkeitä ja hormoneja ja käyn ronkittavana vähän väliä. Eikö tuon yhden asian voisi tehdä myös hän? Vaikka itsekin lopettaneena tiedän, että jos oikea tahto puuttuu, lopettaminen ei onnistu. Nalkuttaminen kun ei auta yhtään, täytyy vaan yrittää tukemalla auttaa. Katsotaan kuinka käy.

  Hyvä idea Junna, muutkin ovat tietysti tervetulleita laihdutuskampanjaan mukaan! :)

  VastaaPoista
 4. Loistava idea, Junna! :) Tahdon myös mukaan projektiin. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!