tiistai 6. joulukuuta 2011

Kevyttä sivuprojektia?

Tulipa tuosta edelliseen tekstiini saadusta Junnan kommentista ajatus: olisiko muutaman kuukauden laihdutus-vertaistukiprojektista iloa (ja hyötyä) meille? Jos projekti herättää kiinnostusta, voisin siihen lähteä vetäjäksi.

Kuva: http://www.iltalehti.fi
Sanotaan, että ylipaino voi haitata raskaaksi tulemista. Toisaalla sanotaan, että ylipainoinen voi 5% pysyvällä painon pudotuksella saada aikaiseksi terveysvaikutuksia. Saataisiinko projektilla onnistumisia myös plussarintamalle?

Itselläni on tarpeen pudottaa 4 kiloa tai enemmän, joka olisi n. 5-10% kokonaispainostani. Aion aloittaa urakan vuoden vaihteessa, niin kuin kaikki muutkin yleensä. Projekti voisi kestää minun vetämänäni 3-4 kuukautta. Sen jälkeen haluan jättää kaikki ylimääräiset projektit, niin töissä kuin vapaa-ajallani, jotta ylimääräinen stressi ei vaikeuta koeputkihoitoja.

Jos sinulla on alustavaa kiinnostusta projektiin, huikkaa minulle siitä kommenteissa. Toisaalta olisi mukavaa kuulla, millaisin keinoin projekti voitaisiin viedä läpi. Kaivataanko yrittämisprojektien kaltaisia projektipäivityksiä muutaman viikon välein? Kaivataanko muilta hyviä ruokaohjeita tai liikuntavinkkejä, vai halutaanko vain hiljakseen tukea ja kannustusta muilta projektilaisilta? Kannattaisiko jokaisen projektilaisen kertoa vuoron perään niistä keinoista, jotka ovat itselle olleet hyödyllisiä? Vai onko ajatus heti alkuunsa huono ja valmis mappiin Ö?

Miltäpä kuulostaisi ja mitä ajatuksia tämä herätti?

20 kommenttia:

 1. Ehdottomasti mukana!! :) Itse saisin tiputtaa 5-10kg. Olisin kyllä tyytyväinen ihan muutamaankin kiloon.

  VastaaPoista
 2. Minä kanssa lähtisin mukaan, ne viimeiset kilot on niin vaikea tiputtaa... Mulla tavoite myös 4-5 kg :) ennen IVFhoitoja.

  VastaaPoista
 3. Mukana! Mulla on muutamia kiloja jo lähtenyt tässä muutaman kuukauden aikana, mutta tavoitteena olisi vielä n. 10kg ellei jopa 15kg. Nyt luulen, ettei ennen joulua kiloja välttämättä lähde, kun en ehdi liikkua niin paljon kuin haluaisin,mutta vuoden vaihteesta alkaen kuviot taas muuttuvat tuon kiireen osalta.

  VastaaPoista
 4. Mä voisin kanssa olla mukana! Vaikkei tässä sitä plussaa vielä tavoitellakaan, mutta silti! :)

  VastaaPoista
 5. Minusta ei tarvitse tästäkään projektista ottaa stressiä ja pohdinkin tarvitseeko tällainen yhteinen juttu edes varsinaista vetäjää?

  Jokainen voisi laittaa sivuston laitaan mukaan ilmoittautuneiden blogit ja perustaa omaan blogiin oman välilehden jonne voi sitten laittaa omat luvut viikottain. Muiden edistymistä pääsee sitten seuraamaan tätä kautta. Minusta tämäkin oman fiiliksen mukaan, ei siis mitään raportointivelvollisuutta tai muuta;)

  Ihanaa olisi jos saataisiin hyvä porukka kasaan! Voisi motivoida tekemään asioille jotakin kun tietää että on muitakin:)

  Mutta kuulolla olen mihin suuntaan keskustelu asian suhteen virittyy! Olisi kiva lähteä mukaan, nyt jo ahdistaa kaikki joulutortut vyötäröllä;)

  VastaaPoista
 6. Junnalta hyvä ajatus tuo "hiljainen" projekti!

  VastaaPoista
 7. Ehdottomasti mukana! Oma laihdutusmotivaatio on ollut kateissa jo pitkään ja kaipaisin ihan sitä raportointivelvollisuutta tai jotakin kontrollia vertaistuen muodossa. Hoitojen suhteen se vaadittu painonpudotus on jo saavutettu, mutta ei sillä vielä paljon juhlita, vaan pois pitäisi saada se 5-10kg ainakin.

  VastaaPoista
 8. Minäkin voisin liittyä! Tosin hoito alkaa varmaan tammikuussa, joten sen ehdoilla menen sitten ja jos käy liian rankaksi, täytyy laihduttamisesta pitää taukoa. Kääk, joulun jälkeen varmasti ainakin riittää pudotettavaa...

  VastaaPoista
 9. Innostuin tekemään itselleni välilehden aiheesta ja nimiehdotuskin tuli siihen väsättyä Toiveikkaan tämän postauksen otsikosta innostuneena! Kevyt -projekti kuulostaa minusta paljon positiivisemmalta kuin "läskinpudotusproggis". Mitäs tykkäätte? En ole halajamassa vetäjäksi, mutta tällainen ehdotus vain tuli mieleen.

  VastaaPoista
 10. Moikka! Vieläkö voi liittyä kevennys-projektiin mukaan? Itselläni on vähän ikuisuus-projekti tämä painonpudotus ja sen hallinta. Toisinaan onnistun paremmin ja toisinaan -kuten tänä syksynä- vähän huonommin...
  Vastaanotolla lääkäri jaksaa aina muistuttaa, että pienestäkin, jo 3kg:n pudotuksesta olisi hyötyä. Luulen kuitenkin, että se on vain kaunis tapa kannustaa minut alkuun... Ainakin
  5-7 kg, näin alkuun, olisi hyvä saada karistettua.
  Projekti varmasti saisi minut ajattelemaan kaksi kertaa, ennen kuin tyhjennän "vierasvara-kaapin"... (miksi sellainenkin pitää olla? Hävitetään kyllä ensimmäiseksi projektin alettua, mutta vasta joulun jälkeen! :D).
  Mielelläni kuulisin muilta vinkkejä ja keinoja kevyempään oloon!

  VastaaPoista
 11. Tähdenlento: Tottakai pääset Tähdenlento mukaan! The more the merrier! :) Ja tervetuloa bloggaamaan.

  VastaaPoista
 12. Kiitos! Kerrotteko vielä, että miten saan tuon ihanan projekti-napin lisättyäni blogiini?

  VastaaPoista
 13. Auttaisivatko Vuodatuksen käyttäjät, kuinka lisätään kuva ja linkitetään se asiaan liittyvään tunnisteeseen?

  Ensin kopioisin kuvan omalle koneelleni ja sieltä sitten lataisin sen kuvapalikkaan.

  Bloggerissa kuvia saa lisättyä sivun muokkaustilassa, jossa lisätään uusia palikoita sivuille. Siihen tarkoitukseen on oma kuva palikkansa, jossa voi myös määritellä url osoitteen kyseiseen tunnisteeseen (jonka siis saa kopioitua selaimesta, kun kyseinen tunniste on valittuna). Ehkäpä Vuodatuksessa on vastaava?

  VastaaPoista
 14. Hei, pääseekö mukaan? BMI on pikkuhiljaa hinautunut lievän ylipainon puolelle ja kiloja on vaikka muille jakaa.

  VastaaPoista
 15. Mukaan vaan, Ellu. Lisään sinut listalle.

  VastaaPoista
 16. Hei, ilmoittautuisin myös mukaan!

  VastaaPoista
 17. Minäkin olisin kiinnostunut tulemaan tähänkin projektiin mukaan, jos huolitaan :0)

  VastaaPoista
 18. Tottakai mukaan pääsee, lisään sinut Unelma listoille. :)

  VastaaPoista
 19. The accession has been run by ancestors abashed its inception,birkin bags replica which may explain the house's astute adherence to aloft and luxury.Hermes Birkin 40 Hermes handbags are a allotment of the best artificial in the world, and it is that allegation to affluence that has acclimatized Hermes to thrive. There are few casting names that abject accurate affluence like the name Hermes.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!