lauantai 17. joulukuuta 2011

Kroppa kertoo

Kyllä se kroppakin kertoo milloin ei ole hyvä olla. Näin toissayönä unta siitä, että kuntoilin. Ilmeisesti jo mentaalisesti valmistaudun vuoden vaihteessa alkavaan laihdutus- ja kuntokampanjaan.

Aion mennä ensi viikosta lähtien kinkkuzumbaan tiistaisin. Neljänä tiistaina olisi sellaista tarjolla. Otan siis jo hieman äkkilähtöä "sulatteluun". Olen lähellä sitä, että olen painavampi kuin koskaan. Se ahdistaa. Tästä ei ole kuin yksi suunta (ilman raskautta siis), joka on yhtä kuin alaspäin paino, ylöspäin suupielet.

Olen useaan otteeseen saanut painon tippumaan seuraamalla hyvin tarkkaan syömistäni siihen tarkoitukseen muokatun excel-tiedoston avulla. Siinä on jonkin verran vaivaa, mutta se on toiminut. Nyt aion helpottaa urakkaani ja liityin juuri äsken Keventäjiin 3 kuukauden ajaksi. Jos se tuntuu omalta jutulta, niin voihan sitä jäsenyyttä jatkaa tarpeen mukaan maaliskuussa. Olkoon tämä joululahjani minulle. Ajattelin kuitenkin jatkaa ihan normaalisti syömistä ja liikkumista ja kirjata nämä kaikki palvelun päiväkirjoihin, jolloin minulle toivottavasti paljastuu kokonaisuudessaan ruokavalioni huonous tällaisenaan.

Keventäjät palvelu on myös hyvä apukeino tuohon meidän Kevyt Projektiin. Mukaanhan ovat siis ilmoittautuneet:

Mukaan mahtuu hyvin, ilmoittautua voi vuoden loppuun asti. Kevyt -projekti tulee olemaan lyhyt 3:n kuukauden rutistus ajalla 1.1.2012-31.3. Monen mielestä hiljaisempi projekti olisi hyvä, ja asiaa mietittyäni minustakin tuntuisi ehkä vähän hölmöltä tehdä projetipäivityksiä, joten jätetään ne väliin. Tein itselleni välilehden, jossa seurailen asian edistymistä ja toisaalta tein tunnisteen, jolla asiaan liittyvät tekstit löytää. Jokainen osallistujahan voisi halutessaan kertoa hieman kuinka asiat ovat edenneet, millä tavoin tavoitteeseen pyrkii ja onko matkan varrelle osuvia sudenkuoppia pystytty välttelemään. Hyvien vinkkien tai esimerkiksi hyviksi todettujen kevyiden ruokaohjeiden jakaminen olisi ainakin minun mielestäni oikein mukava juttu. Tässä lisäksi nappi, jos joku haluaa sen laittaa sivuilleen.

 Mitä olette mieltä? Millaisia ajatuksia tämä herättää?

Edit 20.12. Uudet ilmoittautuneet lisätty.
Edit 27.12. Uudet ilmoittautuneet lisätty.
Edit 28.12. Uudet ilmoittautuneet lisätty.
Edit 29.12. Uudet ilmoittautuneet lisätty.

14 kommenttia:

 1. Ihana nappi! Näin on varmasti hyvä tapa olla mukana projektissa, tärkeintähän on ettei tule lisästressiä ja on kuitenkin mahdollisuus vaihtaa ajatuksia sekä seurata muiden edistymistä, jonka myötä toivottavasti itse saa itseään niskasta kiinni!

  VastaaPoista
 2. En löytänyt bloggerista kohtaa mistä tuommoisen uuden sivun/välilehden voi tehdä tälle projektille, mistä sen löytää? Joo, kannatan myös sitä, että pidetään projekti mahdollisimman ei-stressaavana, mutta kannustavana kuitenkin. Ruoka-ohjeet, motivointikeinot, liikuntavinkit yms. olisi mielestäni oikein tervetullut tuki tähän projektiin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Junna! Ja juu, lisäressiä vältetään kuin ruttoa! :)

  Kookos: Minulla saa lisättyä uuden välilehden niin, että avaa yläpalkista ulkoasun ja aukeavasta näytöstä vasemmasta laidasta Sivut. Siihen aukeaa sitten painike, josta saat tehtyä uuden sivun.

  Jos et löydä, on sinulla luultavasti vielä käytössäsi se vanhempi bloggerin hallintatyökalu. Siellä saat lisättyä sivun kyllä myös, mutta en osaa sinua "sokkona" neuvoa, mistä ja miten.

  Toivottavasti saat onnistumaan!

  VastaaPoista
 4. Mä voisin sit kysyä et miten hemmetissä saan tuon napin lisättyä? :D välilehti onnistuu kyllä!

  VastaaPoista
 5. Kiva projekti, vaikka itsellä ei nyt ole tarvetta. Laihdutin pari kolme vuotta sitten kymmenen kiloa ihan vain lisäämällä kasviksia ruokavalioon, jättämällä leivän pois ruoalta ja käymällä juoksulenkillä pari kertaa viikossa. Ei ollut mitenkään tiukka kuuri, aikaa tosin meni kokonainen vuosi. Sallin myös herkuttelun välillä. Tällä muutoksella on paino pysynyt suunnilleen samoissa luvuissa, vaikka en enää käykään juoksemassa. Eli luultavasti juoksemisella ei ollut paljon vaikutusta laihtumiseen. :)

  VastaaPoista
 6. Mä voisin ilmoittautua taustapiruksi! :D Omaa blogia mulla ei ole, mutta, tavoite kuitenkin sama eli painoa pois kevään aikana ilman suurempaa stressaamista :)

  VastaaPoista
 7. Kokeilitko jo Kookos?

  Näinhän se on Hoo, ei sitä kummoisempia muutoksia tarvitse tehdä ja mutta se aloittaminen on itsellä ainakin se vaikein. Nyt on selkeästi tullut mitta täyteen, enempää en anna painon nousta vaan on aika vaihtaa suuntaa. Minä vaan pidän niin kovin hyvästä ruoasta ja herkuista.. Kohtuus siis taas kaikkeen, niin eiköhän se siitä. Liikuntaa haluan harrastaa säännöllisemmin, joten nyt ei kuin itseä niskasta kiinni.

  Tervetuloa Neilikka mukaan vaan, huutele sitten kommenteissa, kun on asiata, tai ehkäpä innostut oman blogin perustamaan. Tämäkin on aika mukavaa.. :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos ohjeista, löysin oikean kohdan, mutta kokeilin lisätä tuota välilehteä, niin se kohta mistä se valittaisiin näyttää, että tämä on jo lisätty aiemmin enkä sitä mielestäni kyllä ole tehnyt! Eikä sitä siis ulkoasussa näy valmiina missään.. Todella outoa. Noh, yritän vielä uudelleen paremman ajan kanssa. Tai sitten otan käyttään tunnisteen asiasta ja kirjoitan tekstit tähän projektiin liittyen vaan muun sekaan.

  VastaaPoista
 9. Kiitos hienosta napista ja muutenkin koko alkavasta projektista, Toiveikas! Minua ahdistaa ihan kamalasti nyt koko painojuttu. En ole ehtinyt salille muutamaan viikkoon ja syömisetkin repsahteneet. Rankaisu on tullut muutaman lisäkilon muodossa enkä ole uskaltautunut vaa'alle... Ja joulukin vasta tulossa! Minä olen onnistunut 35 kg:n pudotuksessa Kalorilaskurin avulla ja sen kanssa aloittelen taas sitten Kevyt-projektiakin. Eli tarkka seuranta siitä mitä syö, minkä verran ja liikunnat ylös myös.

  Vähän mietityttää kyllä, kun 3 viikon päästä minulla alkaa jo se toinen ICSI-hoito. Tai siis tammikuu menee vielä sumutellessa, mutta helmikuun alussa, kun pistokset alkaa, saa nähdä miten painonpudotus onnistuu. No, pitää vaan sitten pitää matalampaa profiilia projektissa, jos ei jaksa panostaa täysillä. Lisästressi ei ainakaan helpota sitä tilannetta.

  Tsemppiä kaikille projektiin! :)

  VastaaPoista
 10. Pitäisikö minun ottaa osaan tähän(kin) projektiin :) Painonpudotus on tuttua kauraa, tiedän kyllä miten se paino tulee ja miten se ei tule ja miten sen saa pois. Käytäntö onkin toinen juttu :P
  Mutta ilmottaudun mukaan, mikäli se vielä on mahdollista :)

  VastaaPoista
 11. Kookos: olikohan siellä jokin sellainen juttu, että sinun pitää saada esille tuo välilehdet gadget tai sitten sellainen palikka on tarjolla myös esimerkiksi noihin sivupalkkeihin. Onko sinulla päivitetty se blogger työkalu? Minulla se kysyi jokunen kuukausi sitten, että haluanko päivittää uuteen bloggerin hallintatyökaluun. Jos sinulla on sama, voisin hieman käydä tutkailemassa asetuksia..

  Rowan: Sinulla on uskomattoman hieno työ takana jo nyt, voit olla itsestäsi ylpeä! Joskushan voi olla aikakin vain sille, että ylläpitää sen hetkisen olotilan, eikä edes yritä pudottaa. Hienoa kuitenkin, että olet mukana, mutta sinulla on tosissaan prioriteeliltään korkeampia juttuja tiedossa, joten osallistut sen verran, kuin tuntuu itsestä hyvältä. <3

  Emminkäinen: Tervetuloa mukaan vaan. Olen kanssasi niin samaa mieltä, tietoa on, mutta kuinka se mieli onkaan heikko..

  Tästä se lähtee (siis joulun jälkeen)! :)

  VastaaPoista
 12. Taidan keretä vielä sopivasti mukaan, alotus ku kolkuttelee jo ihan ovella :)
  Pitkän miettimisen jälkeen päätin että ehkä tämmönen sivuprojekti tekis ihan hyvää mulle! Jos sais vauvakuumeesta ajatuksia muualle.

  VastaaPoista
 13. Having see the admirable Hermes bag in the shop-window, hermes bag sale it's harder for women to advantage their able desire, hermes bag replica even for the acclaimed stars.replica hermes birkin handbags In the afterwards picture, we can see the Victoria Beckham is aswell a crazy admirers of Hermes, the bloom bag is the dream of millions of women. The abode of Birkin is complete romantic; it is created by the fifth admiral of Herms afterwards he acclimation the French accompanist Jane Birkin.hermes handbags 1. Amazing craft Apart from the beforehand campaigns launched by Herms, the adeptness of Birkin is outstanding.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!