torstai 22. joulukuuta 2011

I didn't find it funny..

Kävin eilen vielä joululahjakaupoilla. Olin hyvällä tuulella, suunnittelin mitä annan miehelleni ja vielä muutama muukin asia oli siinä työn alla. Kasseja oli jo mukana muutamia, alkoi jo hieman väsyttämään ja nälkäkin vaivasi pikkuhiljaa vatsassa. Päätin kuitenkin mennä vielä paikalliseen sokkariin eli Sokokselle ja yritin kehittää lahjoja kahdelle tuttavaperheelle ja erityisesti heidän lapsilleen. Toisilla on 1 ja 2 vanhat ja toisilla 3 ja 5 vanhat poika ja tyttö. Kiertelin aikani leluhyllyjä, mutta en löytänyt mielestäni mitään sopivaa jotka olisivat vielä olleet hinnaltaan sopivia. Lähdin siis hakemaan apua myyjiltä.

Menin kassalle, siinä oli yksi asiakas ja 4 naista tiskin takana ja pyysin apua joltakin, jolla on lapsia. Yksi myyjistä vastasikin nopeasti pyyntööni. Käännyimme lähteäksemme leluhyllyjen suuntaan, kun kassalla ollut asiakas hörähti "kyllä minäkin olisin voinut auttaa" ja tämä oli kaikista myyjistä todella hauskaa. "Kyllähän noita lapsia on, heh-heh-heh", he nauroivat.

Minua ei naurattanut. Ostin pikaisesti toisen perheen lapsille lahjan ja lähdin kotiin. Minulle vaan riitti. Kotimatkalla jo itkin ja hieman lisää kotona kun miehen kainaloon asti pääsin.

Eivät kukaan heistä tarkoittaneet sitä pahalla. Ei varmasti. Mutta kuinka hölmö täytyy olla nauraakseen porukalla sille, jos jollakin kolmekymppisellä ei ole lapsia. Jos olisin pyytänyt apua siihen, että minulla ei ole *tun suksia ja että kaipaan tukea valintaan, ei se olisi ketään naurattanut.

Mies saa hakea lahjan toiselle lapsiperheelle. Minä haen kadoksissa ollutta joulumieltä tästä eteenpäin vain kotoa.

3 kommenttia:

 1. Voi noita ajattelemattomia! Ei ihme, että sinulle tuli paha mieli.. Ihan kuin tämä joulun aika ei olisi muutenkin jo niin arkaa aikaa meille lapsettomille, niin sitten vielä väännetään veistä haavassa. Joulumieli tuntuu olevan aika monella meistä kadoksissa (blogikirjoituksista päätellen), mutta jospa se vielä jostain kurkistaa..? Tai jos ei tule, niin sitten ei ja sillä selvä. Hyvää tekee kuitenkin varmaan kaikille, jos jouluna saamme hieman rentoutua ja nauttia kukin omalla tavallamme. Lämmin halaus! <3

  VastaaPoista
 2. Mää en tajunnu. "kassalla ollut asiakas" Siis mitä se jotain toista asiakasta liikuttaa mitä sä asiakkaana etsit sokkarista?
  Aika harvoin asiakkaat toisiaan auttelee kun liikkeissä on myyjät sitä varten?

  VastaaPoista
 3. Täälläkään ei oikein ole joulumieltä. Mistä sen löytäisi? Kai näiden neljän seinän sisältä, missä olen aika lahjakkaasti pysytellyt. Tai olenhan minä miehen kanssa kaupassa käynyt ym, mutta en sietäisi ketään ihmisiä ympärilläni. Jotenkin lapsettomuus näin joulun aikaan todella viiltää syvältä. En ole aiemmin edes osannut näitä kahta asiaa yhdistää, mutta nyt koin ahaa-elämyksen, jouluhan on lasten aikaa. Huoh.


  Voimia sinulle. Ymmärrän sinua, ehkä meillekin sataa jostain pisara joulumieltä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!