perjantai 11. marraskuuta 2011

Ollako vaiko eikö olla?

Oireet ovat hiipuneet pikkuhiljaa, olotila on oikeastaan aika neutraali. Pieni toivo kuitenkin edelleen nostaa päätään.. Olen ollut huomattattavasti tunteellisempi kuin normaalisti, eilen pillahdin itkuun kun katsottiin miehen kanssa Kanadan Leijonan kitaa. Seriously!

Onko kukaan teistä mittaillut aamulämpöjään? Minua kiinnostaa, millaisia käyriä olette saaneet. Suomessa tämä taitaa vaan olla vähemmän käytössä epävarmuutensa vuoksi, mutta minulle tästä tuntuu kuitenkin olevan enemmän hyötyä kuin tikuttamisesta. Eniten minua tällä hetkellä kutkuttaa hieno nouseva käyrä. Jos ovis tapahtui kp 16 on hienosti siitä viikon kuluttua päivän dippi (kiinnittyminen?) ja sen jälkeen tuo komea ylämäki.

Jokin enemmän tai vähemmän luotettava jenkkiläinen(?) sivusto sanoi: "Two big things that women look for on a Basal Body Temperature chart are an implantation dip, which is a one-day drop in temperature about a week after ovulation, and a triphasic temperature pattern, which is a second, upward shift in temperature occurring about one week after ovulation. Both of these BBT patterns are thought to be signs of increasing progesterone and implantation of the embryo. " http://infertility.about.com/ Eli vapaasti käännettynä peruslämpökäyrästä etsitään kahta asiaa: kinnittymisdippi, joka on yhden päivän kestävä lämpötilan laskeminen noin viikon kuluttua ovulaatiosta ja kolmivaiheinen lämpötilan kehitys, josta kolmas vaihe on toinen lämpötilan nousu noin viikko ovulaatiosta. Molemman näistä käyrän kuvioista kuvitellaan olevan merkki lisääntyneestä progesteronin määrästä ja alkion kiinnittymisestä.

Jossakin muualla sanottiin, että korkeampien lämpötilojen tulisi pysyä korkealla ainakin yli 10 päivää, jotta luteaalivaihe ei ole liian lyhyt. Yli 18 päivää on mahdollisesti oire alkaneesta raskaudesta. Minun käyräni on ollut koholla (luultavasti) nyt (dpo) 11 päivää, joten ainakin tässä kierrossa luteaalivaihe on riittävän pitkä.

Oli miten oli, teen huomenna testin aamulla. Ystäväni tulee pitkästä aikaa kylään meille ja haluan tietää tilanteeni. Voinko juoda saunasiiderin ja punaviiniä ruoan kanssa? Jääkaapissa on toki alkoholitonta siideriä, joita olin varannut jo aiemmin raskaana olevalle ystävällemme. Hän ei halunnut juoda raskaana ollessaan edes alkoholitonta siideriä, joten juomat ovat pyörineet kaapissamme jo jonkin aikaa.

Minulla on vielä päivä aikaa haaveilla ja toivoa, pitäkää peukkuja pystyssä meille! =)

PS. En jostakin syystä saa lisättyä kommentteja omaan tekstiini (!), joten kovasti tsemppiä myös sinulle Feeniks! Isänpäivä kummittelee mielessä, olisi ihanaa päästä sanomaan omalle miehelle hyvää isänpäivää. Toivotaan sitä kummallekin ja muillekin näinä päivinä jännääville!

3 kommenttia:

  1. Meillä jännäillään kanssa, mua vaan suoraan sanottuna ärsyttää että tän kierron piti mennä niin että oikeastaan isänpäivänä vois testata...jotenkin en vaan haluais pettyä miehen kanssa sinä päivänä, toisaalta ois hiton hieno että vois toiselle toivottaa isänpäivää...ristiriitaiset on tunteet tällähetkellä, en kuitenkaan usko että tärppäsi, sen verran tuntuis normaalit oireet olevan että tuskin plussaa tulee...

    VastaaPoista
  2. Pidän peukkuja teille! :) Täällä vaihteeksi ihan normaali olo, vaikka kovasti tietty toivon, että olisi tärpännyt.

    VastaaPoista
  3. Peukut pystyssä että teillä edes onnistais :) Mullahan tuo lämpö kanssa nousi välillä mutta sitten huomasin pari päivää ennen menkkoja että se yhtäkkiä tipahti alas niin oikeestaan arvasin että menkat sieltä tulee.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!