perjantai 24. helmikuuta 2012

Nimistä

Onnea pikkuprinsessa Estelle Silvia Ewa Mary!

Aina joskus, toki nykyään hieman harvemmin kuin ihan yrityksen alussa, sitä haaveilee ja miettii vaikkapa sopivia nimiä omalle pienoiselle otukselle. Kalenterin nurkkaan näpertää listaa ihanista nimistä niin tytöille kuin pojille. Äitiä olen kiusannut (entisessä elämässä), että jos saisimme pojan sen nimeksi tulisi "Ukko".

Aion nyt kirjata teidän ihasteltaviksenne ja vihasteltaviksenne ja ihan vaan - jos niitä sattuisin joskus tulevaisuudessa tarvitsemaan - vastaisen varalle jemmaan minun ajatuksiani ja haaveitani liittyen oman lapseni nimeen.

Tytölle

Venla Aurora, Vellamo, Pihla, Helene (toisena nimenä), Vilja, Ilona, Kiia, Olga, Sofia, Tea, Tinja, Elena

Pojalle

Onni, Eino Daniel, Mikael Kristian (haave nuoremmilta vuosilta), Kaapo, Ilmari, Veikka, Niilo (toisena tai kolmantena nimenä), Olavi (toisena tai kolmantena nimenä), Eeli(s), Juuso, Oskari, Miska

Nimiä, joita en usko harkitsevani omalle lapselleni

Urpo, Uuno, Ossi, Jenni, Nina, Marika, Markku, Kalevi, Marja, Pirkko, Pekka, Panu, Unelma, Sirpa

(Niin, ja tämän viimeisen listauksen perään haluan korostaa sitä, että nämä nimet ovat myös kauniita. Ne vain tuovat mieleen jonkun jo olemassa olevan henkilön, tai ovat aikoinaan olleet niin suosittuja, että tipahtavat siitä syystä listaltani pois)

Haluaisin nimen olevan yksilöllinen. Osa yllä olevista on toki kovin suosittuja, mutta nimen valinta tapahtuisi luultavasti poissulkemistekniikalla Tilastokeskuksen " tms. suositut nimet" -listausta hyväksi käyttäen. Nimen ei toki soisi olevan liian erikoinen, jotta se ei suotta aiheuta syytä kiusaamiselle. Lapset keksivät kyllä kiusaamisen aiheen ihan nimien ulkopuoleltakin, mutta en halua tarjota aihetta ikään kuin tarjottimella..

6 kommenttia:

  1. Oiku nättejä noi tyttöjen nimet! Tinja, Aurora, Pihla, Ilona <3
    Meillä tosin nimet(+toiset,kolmannetki)valmiina kolmelle lapselle :D
    Mikael on 1. vaihtoehto pojalle. Ikäväkyllä se ja meijän tyttölemppari etunimiki on ihan tuol suosittujen nimien kärjessä.
    Tykkään noista nimistä silti niin paljon etten rupee vaihtamaan vaan koska ne on suosittuja. Antaa olla! Mulla itellä on niin mukamas "erikoinen" nimi ettei oo ees nimppareita. =D Oon hyvin katkera tästä!

    VastaaPoista
  2. Osa noista on semmoisia mitä mäkin olen miettinyt mahdolliselle tulevalle lapselle :) Mä tykkään hirveästi luontoon liittyvistä nimistä kuten lumi, pilvi ja viljami. Enkä myöskään haluaisi suosittua nimeä lapselle enkä liian erikoistakaan.

    VastaaPoista
  3. Tosi kauniita nimiä ovat kaikki kyllä! Itsekin on tullut toisinaan nimiasioita mietittyä, ja listaltasi löytyy pari omaakin lempparia. :)

    VastaaPoista
  4. Onni on kyllä ihana nimi, mutta niin suosittu, että taitaa olla juurikin noilla suosituimpien nimien listoilla.

    Aurora on ollut oma lempparini jo pitkään, samoin Tuuli, Kaisla ja Pihla. Mutta miehen kielellä ne eivät väänny, joten lähes kaikki mun vanhat lempparit joutui roskikseen.

    VastaaPoista
  5. Ihania nimiä, erityisesti muutama tytön nimi. Meilläkin on jo valmiina sekä tytön että pojan ensimmäinen nimi, toivottavasti niitä pääsee myös lähiaikoina oikeasti miettimään <3

    VastaaPoista
  6. Yksi ihanista nimistä on jo meillä käytössä, Eino Daniel 3v., muut sisarukset ovat Eemil Matias 9v. ja Iida Minea 6v., jos vielä tulisi tyttö hän olisi Tilda Lumia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!