torstai 2. helmikuuta 2012

KP 25


Taas on piinapäivät menossa. Eilen, jolloin noin viikko oli kulunut ovulaatiosta, aamulämpöni notkahti oikein kunnolla (-0,4 astetta) palatakseen taas tänä aamuna toissapäiväiseen lukemaan. Sehän nyt ei tarkoita mitään, se on yhtä todennäköinen oire raskaudesta, kuin nenän tukkoisuus tai muut mahdolliset oireet, joita minulla on joka kuukausi ennen kuukautisia.   Hieman se sai kuitenkin toivomaan. Ainakaan kuukautiset eivät ole alkamassa heti huomenna.

Hassua oli, että maanantaina uimahallissa sain erikoisen allergisen oireen - käsiini nousi kutiseviä "näppyjä" - jota ei ole tullut ikinä ennen uimahallissa, tai missään muuallakaan sen puoliin. Käyn kuitenkin uimassa melkein viikoittain. Mukana ollut ystäväni, joka yleensä reagoi herkästi allergeeneihin, ei huomannut mitään. Lisäksi tuoksut tuntuivat voimakkailta. Joo, raskausoireita!

Oireita, tai jotain ihan muuta, ovat näinä päivinä olleet:

  • Aamulämpödippi
  • Allergiakohtaus
  • Tuoksut uimahallissa
  • Olen ollut ajoittain äkäinen, kuin *** ammuttu karhu
  • Minulla on ollut epävarmuustuntoja ja sellainen ikävä tunne selkäpiissä. (Itsetuntoni on yleensä kohdallaan, mutta menkkojen aikana minulle tulee ihmeellisiä epävarmuuden pistoksia tyyliin: mitä minä nyt sellaista menin sanomaan, mitähän tuokin minusta ajattelee, olitpas tyhmä, tms.) Sitä on hankala selittää, tunnistaako kukaan itsessään tällaista?
  • Nenän tukkoisuus
  • Jotain lyhyitä nippailuja vatsanpohjassa
Ei siis kovin järeä oirearsenaali, mutta eihän sen tarvitse välttämättä ollakaan. Kovasti toivoisin, että viimeinen Clomikierto toisi onnistumisen. Seuraavana onkin vain tulossa muutama luomukierto, jonka jälkeen siirrytään koviin aseisiin. Silloin varmaan nauran tälle lyhyelle oirelistaukselleni. Tai sitten ei naurata yhtään. 

Aina voi kuitenkin toivoa..

6 kommenttia:

  1. Toivotaan! Täällä siis peukut pystyssä. Pitäisiköhän itsekin ensi kierrossa ruveta seuraamaan niitä lämpötiloja. Niin että näin optimistinen olen tähän kiertoon...

    VastaaPoista
  2. Pitäisiköhän mun seurata kans lämpöjä tarkemmin. Mullahan yleensä on 36.2-36.4 tuo normilämpö ja nyt koko ajan oviksesta lähtien ollut 36.9-37. Kun en oiken noista lämmöistä tiedä, niin kerrohan pitäisikö mullakin nyt notkahtaa johonkin suuntaan?
    Oireita vähän samanlaisia täälläkin. Nippailuja ollut, selkäkipua, tukkoisuutta ensin, nyt nuhaa, kurkkuakipua yms. Voi tämä odottavan aika on pitkä. Täällä peukutetaan myös!

    VastaaPoista
  3. Mulle itseasias viime syksynä ku kävin uimassa, ni rupes jo hallissa kutittaa ja sit myöhemmi huomasin et pitkin vartaloa rykelmiä semmost pientä allergianäppyä...ikinä ennen oo tullu. :/

    Mä en tiennykään et tommonen lämpödippi meinaus raskautumista. Oman tietolähteen mukaan ei pitäis _raskautumiseen_ liittyen tapahtuma mitään MUUTOSTA, lämpöjen pitäis vaan pysyä ylhäällä. "Juuri ennen ovulaatiota lämpö laskee hieman peruslämmön alapuolelle ja välittömästi ovulaation jälkeen lähtee nousuun.(siis yhtenä aamuna lämpö on laskenut noin 0,25 astetta ja seuraavana aamuna noussut enemmän kuin tuo pudotus oli). Jos raskaus on alkanut, niin lämpö pysyy ylhäällä, jos taas ei, niin lämpö laskee kuukautisia kohti."

    Mut toivotaan et noi oireet ois nyt hyvä merkki <3

    VastaaPoista
  4. Millainen mittari sinulla on tuohon aamulämpöjen mittailuun? Siis lähinnä kiinnostaa kauanko sinulla siihen mittaamiseen menee?

    Blogissani on kysymys liittyen Täpinää talveen- projektia. Käythän tsekkaamassa!

    VastaaPoista
  5. Noista aamulämmöistä. Ne antaa jonkinlaista tuntumaa omaan kiertoon, ovulaation niistä pystyy aika hyvin arvioimaan. Jälkikäteen. Toki, kun muutaman kierron on mittaillut ja merkinnyt grafikkaan, niin kyllä siitä pystyy tulkitsemaan jonkinlaisen kuvion. Minulla on 6 sekunnin digitaalimittari. Mittaan lämmön vielä sängyssä ja en yleensä kirjaa lämpöjä, jos olen nukkunut tosi myöhään. Suurin osa kirjauksista tulee siis arkiaamuilta. Sen mittauskellonajan kanssa on oltava aika tarkka.

    Menkkoja ennen lämmöt alkavat selkeästi tippumaan. En toisaalta voi ainakaan omakohtaisella kokemuksella kertoa, millaisena lämpökäyrä jatkuisi, jos olisi raskaana.

    Tuo "kiinnittymisdippi" on jotakin, mistä enemmän jenkkiläisillä sivuilla puhutaan. Kuten artikkelissa - joka on enemmän tai vähemmän luotettava - ja jonka tekstiini liitin sanottiin tuon dipin tulevan 11% ei raskaana olevista ja ~22% sellaisille, jotka ovat raskaana. Ei siis järin tieteellinen fakta.

    Rinnastan tämän siihen, että uskon horoskooppeihin, jos ne lupaavat minulle hyvää. :)

    Minusta se on ollut ihan mielenkiintoista, antaako se mitään oleellisesti uutta enää, mutta siitä on tullut jo tapa.

    VastaaPoista
  6. Onnea sinulle!!! Mä oon noita lämpöjä eri kierroissani mitannut enempi ja vähempi ja jonkinmoinen notkahdus on tullu aina siinä n.viikko oviksesta, niin tärppi kuin nega kierrossakin.
    Peukutukset tähän kiertoon!!! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!