tiistai 9. elokuuta 2011

Itsestään huolen pitäminen

Vuosien mittaan minulle on muutama ylimääräinen kilo tullut matkaan. Urheilen kyllä, mutta rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että säännöllisempikin sen asian kanssa voisi olla. Lisäksi rakastan hyvää ruokaa.

Vuosien mittaan olen aina vain enemmän ja enemmän alkanut arvostaa sitä, että tiedän mistä ruokani tulee, että se on laadukkaasti valmistettua ja puhdasta. Mielellään luomua. Tämä tarkoittaa sitä, että käytämme paljon ruoanlaitossa aitoa voita ja kermaa ja valmistamme paljon asioita itse. Tottakai tie on pitkä, muutokset prosessoidusta ruoasta täysin luomuruokavalioon ei ole helppo. Käyn edelleen, vaikkakin paljon harvemmin kuin ennen, pikaruokaravintoloissa ja toisaalta joskus on vaan niin helppoa ja nopeaa valmistaa jotakin eineksistä.

Tähän väliin aion suositella mielenkiintoista kirjaa: Mats-Erik Nilssonin Aitoa ruokaa. Nilsson on toimittaja, joka herää huomaamaan lisäaineiden määrän ruoka-kauppojen valikoimissa. Kirja ei kerro kaikkea lisäaineista, mutta herätti kuitenkin erilaisia ajatuksia siitä, mitä meillä kotona syödään.

Tavoitteenani on siis laihduttaa muutama kilo. Helmikuussa 2010 vietettyjen häiden jälkeen suurella vaivalla häihin laihduttamani kilot, ovat vain hiljakseen rapisseet takaisin vyötärölle. En halua luopua puhtaista raaka-aineista, mutta laihtua pitäisi. Olemme siis lisänneet kasvisruokien syömistä ja täysjyväviljan käyttöä entisestään. Annoskoosta huolehtiminen on tavoitteen saavuttamiseksi erittäin tärkeää, ja niin se liikunta. Se on saatava säännöllisemmäksi.

Niin, ja sitten on vielä se unirytmi.. Se se on ongelma. Valvon arkisin, vaikka teen arkityötä. Minulle jää viikolta univelkaa. Perjantaina simahdan kahdeksalta ja nukun lauantaina hieman pidempään. Illalla ei nukuta ja kun on lauantai, niin hyvähän silloin on vähän valvoa. Sunnuntaiaamuna taas nukuttaa hieman pidempään ja illalla ei uni saavuta silmää. Oravanpyörä on valmis. Tiedostan tämän aivan täysin ja olen IDIOOTTI! Nuijallakos se pitäisi kalloon takoa, että riittävästä unensaannista huolehtiminen on erittäin tärkeää?  Riittävä uni auttaisi myös laihtumaan, ja toisaalta sekä jo nyt yrittäessä vauvaa, että mahdollisen raskauden aikana unensaannista huolehtiminen on todella tärkeää.

Paljon on siis tehtävää. Tulevan syksyn tavoitteenani on:
  1. Unirytmi kuntoon eli 7-8 tuntia unta joka yö!
  2. Pudottaa painoa 4 kiloa. Jos oikein reipastun, niin 8 kiloa. 4 riittää, jos paino siinä myös pysyy.
  3. Harrastaa liikuntaa 3-4 kertaa viikossa.
Onko sinulle minulle hyviä vinkkejä, kuinka pääsen tavoitteisiini? Oletko itse muuttanut jotakin verrattuna entiseen valmistautuessasi raskauteen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!