lauantai 20. elokuuta 2011

Piinapäivitys vol. 3

Kiertopäivä 28 ja oireita: nada. Odottavan aika se on pitkä. Täytyy siis keksiä tälle päivälle jotakin mieluisaa tekemistä. Taidan käydä kirjastossa ja uimassa. Kaupassakin voisi käydä. Viikon päästä lähdemme reissuun, joten voisin hakea myös maitohappobakteereita, ja mahdollisesti estää mahataudin iskemistä reissun päällä.

Viimeinen työpäivä ennen lomaa on maanantaina. Työpaikallani on käytössä liukuva työaika, ja minulla on kesän (ja osaksi tutkimusten) vuoksi supsahtaneet tunnit miinukselle. Saisin toki käydä työajalla, mutta usein tutkimusajat ovat hankalasti aamulla, että tulen  niiden jälkeen töihin. En kehtaa leimata itseäni aloittamaan töitä silloin kahdeksalta "työmatka sisään" -toiminnolla. Pomon kanssa sovittiin, että voin tunnit tehdä etänä, jotta syksyn voi aloittaa puhtaalta pöydältä. Voisin niitäkin siis tehdä jo tämän viikonlopun aikana pois, ettei lomalla sitten tarvitsisi.

Voisin myös siivota. Mieheni on meistä se aktiivisempi siivoaja, koska hänen työaikansa sen paremmin sallii. Yritän sitten paikkailla ja fiksailla paikkoja, kun on viikonloppu ja vapaata töistä. Ainakin koneellisen pyykkiä voisin pestä tänään. Yläkerran ikkunatkin on vielä tältä kesältä pesemättä, mutta niiden peseminen ei kyllä hotsittaisi. Ehkä myöhemmin.

Toisaalta, jos en halua tehdä mitään ikävää, kuten siivota tai tehdä töitä, voin aina valita askartelut tai käsityöt. Minulla on keskeneräisiä käsitöitä ja joitakin vaatteitakin pitäisi korjata ennen reissua. Korttien askartelu on aina mukavaa ja toisaalta korujakin voi aina tehdä.

Suunnitelmani kuulostavat varmasti tylsältä, mutta meidän kesä on tähän asti mennyt niin, että viikonloput on vietetty ystävien ja sukulaisten juhlissa tai sitten meillä on ollut vieraita. Tämä on siis hyvinkin virkistävää vaihtelua. On ihanaa, ettei ole mitään pakkoa tehdä mitään, mitä ei halua. Halutessani voin vaikka olla sohvalla koko viikonlopun ja lukea, jos vain kirjastosta löydän uuden mielenkiintoisen kirjan. Hakisinko vähän salmiakkiakin?

Tässähän on vaihtoehtoja useammankin viikonlopun edestä. Mistähän sitä aloittaisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!