torstai 18. lokakuuta 2012

I feel like an eggplant

(Lue koko teksti klikkaamalla se auki)

Toinen IVF etenee piikittelyjen ja ultrien vuorotellessa toisiaan. Kävin ultrassa maanantaina ja keskiviikkona ja huomenna minulla on vielä yksi lääkärikäynti. Lääkkeinähän minulla on ollut Anaztrazol Bluefish 1mg (2kpl KP 1-4), Gonal-F (150IU KP 2-10 & 225IU KP11-15), Cetrotide (1 kpl KP 7-15) ja jos huomenna viimein todetaan, että munarakkulat ovat riittävän isoja, niin lauantaina (KP 16) piikitän vielä Ovitrellen ja punktio olisi silloin maanantaina.

Alkujaan punktion piti olla jo keskiviikkona, mutta tänä maanantaina todettiin rakkuloiden olevan vielä liian pieniä ja Gonal-F annostusta nostettiin. Keskiviikkona ultraan mentäessä oletus oli, että annostuksen korottaminen olisi jo tehonnut ja huomenna olisi ollut punktio, mutta ei. Maha sen kuin kasvaa ja turpoaa, mutta en minä nyt tiedä mitkä siellä tilavuutta keräävät, mutta ei ne munarakkulat ainakaan. Milli päivässä ja vielä piti hakea yksi Gonal-F kynä lisää. Luojan kiitos lääkekatto on jo täynnä..

Eilen illalla ihailin profiiliani peilistä. Tai ihailin ja ihailin, mutta hyvänä pidin kuitenkin kuin siellä olisi ollut jo isompikin sikiö kasvamassa. Flunssa - tämän syksyn toinen - on sallinut kotoisan pyjamavaatetuksen enemmän tai vähemmän kokopäiväisenä, ja turvonnut maha kiittää kun vyötärön nostaa möllykän yläpuolelle aina rintojen alle asti. Kyllä siinä voisi tietämätön hämääntyä tilasta. Sitä minä vain ihmettelen, että miten tuo turvotus voi ulottua myös sivuille?!? Eikö riittäisi, että siinä olisi sellainen eteenpäin suuntautuva möllykkä, miksi sen pitää muodostaa tuohon sivuille oikein sellaiset komeat jenkkakahvat?

Oli miten oli, huomenna saan lisää tietoa - jälleen - ja toivottavasti maanantaina pääsemme punktioon. Siirto voi lääkärin mukaan sijoittua mihin tahansa keskiviikon ja perjantain välille. Olen tämän viikon ollut kokonaan sairaslomalla flunssan vuoksi ja ensi viikon sitten tuon takia - onneksi työnantaja on ollut ymmärtäväinen. Alkuviikolla olleen kovan kuumeen jälkeen on lämpö jälleen normaali ja kotosalla voi hiljakseen alkaa touhuamaan, yskän sallimissa rajoissa. Otan rennosti, luen ja katson telkkaria, sekä touhuilen pieniä sisustus - ja askartelutouhuja.

Liikkumaan on ollut kova hinku. Edellisen ja tämän jälkimmäisen flunssan välissä ehdin liikkumaan vajaan viikon verran - pitäisikin ne kirjata HeiaHeiaan. Nyt liikkeellelähtö siirtyy luultavasti ensi viikon loppupuolelle asti. Sellaista se nyt kuitenkin on. Ehdinpä tekemään noita muita asioita. TTC Unitedin ensimmäisen kuun haasteen "Kokeilen jotakin uutta" on kuitenkin toteutettu, en vain ole ehtinyt enkä jaksanut siitä kirjata "raporttia" tänne. Sen otan itselleni tehtäväksi joko viikonlopun tai ensi viikon aikana.

Seuraavan kuun TTC United haasteen voisin polkaista kuitenkin saman tien käyntiin:

Liikkuminen ei ole välineistä kiinni, mutta mikä auttaa sinua liikkumaan? Rakkaat kuluneet lenkkarit, uskollinen sykemittari vai jumppamatto, kerro/kuvaa jotakin omasta/omista parhaimmista liikuntavälineistäsi, jotka tekevät liikkumisesta mukavampaa. Vai onko jokin asia, josta olet haaveillut jo pitkään, mutta et ole raaskinut sellaista hankkia. Kerro ja jaa meille siis jotakin liikkumisen välineistäsi. Toteutustavan saat valita itse.

Sellaista siis minulle tällä kertaa, liikkumisen iloa sateista huolimatta teille, jotka siihen pystyvät ja kynttilöiden lämpöä ja suklaata meille, jotka sohvan pohjalla tällä hetkellä köllöttävät!

2 kommenttia:

  1. Ensimmäistä kertaa käyn täällä nyt koneelta enkä puhelimella, ja itse koen tämän uuden dynaamisen blogin vähn hankalaksi. Aika nopeasti kyllä keksin miten tämä toimii, mutta koen että aika hankala joka tapauksessa. Mutta tämä siis vain minun mielipide :O)

    Joka tapauksessa tsemppiä sinne!

    VastaaPoista
  2. Aika monilta on tullut samaa palautetta.

    Kai minun pitäisi muuttaa blogi takaisin.. Kunhan saan aikaiseksi. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!