tiistai 23. lokakuuta 2012

And then there were four

16 munasolua vaihtui tänä aamuna neljään hedelmöittyneeseen. Aamulla munasoluista oli 9 kypsää, joista vain neljä oli lähtenyt jatkamaan matkaa.

Pettymys. Tämänkö takia piikitin itseäni viikkokausia ja maksan itseni kipeäksi?

Huomenna soitetaan uudelleen siirrosta; menemmekö jo huomenna vai kasvatellaanko torstaihin. Yritän hakea positiivisuutta hyvästä limakalvostani ja akupunktiolla vastaanottavaiseksi tehdystä kehostani; josko emme tarvitsisikaan kuin yhden laatuyksilön.

7 kommenttia:

 1. Ajattele niin, että laatu korvaa määrän. :) Noista alkioista voi saada vielä vaikka neljä vauvaa.
  Oma saalis oli 2/6, mutta toinen niistä kasvaa masussani ja toinen uinuu pakastettuna klinikallamme.
  Hurjasti tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 2. Neljä on oikein hyvä saalis. Toivotaan nyt vain, että kaikki lähtevät hyvin jakautumaan ja pakkaseen saadaan kolme top-alkiota. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Multa kerättiin tokassa IVF:ssä 24 munasolua (!),joista 9 oli hedelmöittynyt seuraavana aamuna. Näistä hedelmöittyneistä 2 jaksoi kehittyä blastokystiksi. Toinen on nyt pakastimessa ja toinen mahassa. Eli meillä tulos oli loppujen lopuksi 2/24. Laatu korvaa määrän ja siksi mä liputan pitkän vieljelyn puolesta; vaikka se maksaakin enemmän, niin sillä tavalla saadaan laadusta tuikitärkeää tietoa ja osataan siirtää juuri se PARAS yksilö kohtuun.

  VastaaPoista
 4. Meilläkin tulos oli lukuina melkoisen laiha 1 alkio oli jäljellä 10 kerätystä solusta. Mutta se riitti. Pitkää viljelyä mäkin suosittelen, mutta ei se välttämättä ekalla kierroksella ole tarpeen eikä ehkä suositeltavaakaan riskiensä vuoksi? Meille ainakin alettiin puhua siitä vasta kun ekan kierroksen neljästä alkiosta yksikään ei yrittänyt kiinnittyä.

  On vielä kaikki mahdollisuudet siihen, että noista neljästä jokainen jatkaa jakautumistaan hienosti :) Pidetään peukkuja!

  VastaaPoista
 5. Älä vielä heitä kirvestä kaivoon! Neljästä alkiosta voi tosiaan parhaassa tapauksessa tulla jopa neljä lasta.

  VastaaPoista
 6. Niin joo ja kun alkionsiirtopäivänä kysyin alkioiden luokituksesta, sain vastaukseksi, että jokaisesta luokasta syntyy lapsia. Niin niistä top-alkioista kuin ihan huonoimmistakin. Omat alkiot olivat vain 3-luokkaa, mutta silti tuoresiirto potkii masussani. :)
  Itsellä ma punktio jo to siirto. Pitkän viljelyn puolesta minäkin!

  VastaaPoista
 7. Kiitos teille kaikille tsemppauksesta! Se auttaa eteenpäin ja uskomaan mahdollisuuteen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!