lauantai 1. joulukuuta 2012

Eilen

Ystäväni on lähestynyt minua useaan otteeseen jo viestillä muutamien viikkojen aikana. Ystävä on rakas, mutta en ole osannut, enkä jaksanut vastata hänen viesteihinsä mitään. Eilen hän oli lähestynyt lisäksi huolestuneella viestillä Facebookissa. Olin ajatellut, että viikonloppuna häntä lähestyn, mutta eilen huolen taso oli jo sellainen, että minun oli pakko hänelle vastata.

Nyt varmasti ihmettelette, että miksi en ole ystävälleni, ja hyvin rakkaalle sellaiselle, vastannut. Ja vaikeaa sitä on edes selittää. Viimeisen kuukauden aikana, siitä lähtien, kun menkat alkoivat tuoresiirron jälkeen, en ole halunnut nähdä ketään. Töissä on onneksi ollut hiljaisempaa ja palavereita vähemmän, joten olen pystynyt vetäytymään omaan huoneeseeni suljetun oven taakse. Lisäksi mieheni on kulkenut samassa rytmissä kuin minä, joten olen saanut välttää myös työpaikkabussin, jossa vieruskaveriksi ei aina voi valita tyhjää paikkaa. 

En ole jaksanut kysymystä "Mitä sinulle kuuluu?". Minulla ei ole siihen vastausta. En voi vastata totuudenmukaisesti, vaan yritän näytellä omaa, normaalisti niin iloista itseäni, vaikka todellisuudessa tekisi mieleni sanoa kaikille suoraan miten asiat on. Olen surullinen ja väsynyt. Olen turhautunut ja rikki. Miksi tämä ei voi jo loppua? Ja toisaalta en halua puhua tästä. Minulla ei ole oikein mitään sanottavaa.

Rakkaan ystäväni kuulumiset haluan kyllä kuulla, mutta vastauksessani pyysin häntä ymmärtämään ja odottamaan vielä hieman. Annoin samalla hänelle linkin tähän blogiin. Rakas H: Toivottavasti sinä ymmärrät minua.

Päivä meni viestin jälkeen itkuisissa merkeissä, en halua olla tällainen. Onneksi työpäivä loppui aikanaan, ja mieheni tuli minua hakemaan. Koko kotimatkan itkin ja mieheni hiljaa tuki kuskin paikalta. Itkusta ei vaan meinannut tulla loppua. Kotona miehen kainalossa sain kerrottua taustoja, mies hyväili ja kuunteli, ja pikkuhiljaa solmut aikenivat. Tuli helpompi olla. 

Ja samalla, kun tästä blogista oli kerrottu yhdelle, oli aika sanoa myös miehelle: "Kyllähän sinä tiedät, että minä kirjoitan blogia lapsettomuudesta. Haluatko joskus lukea? Se on auttanut minua paljon." Mies oli tottakai tiennyt, mutta ei ollut lukenut. Tähän mennessä yksi on tiennyt tästä, nyt teitä on kolme. 

Tervetuloa siis rakkaat, maailman tärkeimmät ihmiset, tässä minä olen. 

1 kommentti:

  1. Halusin vain sanoa että ymmärrän. Vaikka tilanteemme ovatkin erilaisia, niin huomaan itsessäni myös tuon välttelyn. En vastaa puheluihin, en viesteihin, jos kadulla kaukaa näen tutun, painan pään alas ja toivon että minua ei huomata. Kuitenkin kysytään kuinka voit ja siihen on vaikea totuudenmukaisesti vastata. Haluavatkohan todellisuudessa edes tietää kuinka rikki olen? Toivon sulle voimaa ja sitä, että pian voit rehellisesti sanoa että voit paremmin kuin pitkään aikaan kun tämä PAS tuo teille toivotun tuloksen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!