tiistai 27. syyskuuta 2011

Aika

Tänään on tiistai. Tänään on myös 27:s päivä syyskuuta. Toisaalta tänään on kiertopäivä yhdeksän ja tästä päivästä on kolme päivää laparoscopiaan.

Kuva: http://jrllanes.wordpress.com/
Aika on hassu juttu. Vuodet kulkee nopeammin, mitä vanhempi olet. Neljä viikkoa lomaan on ikuisuus, mutta neljä lomaviikkoa kuluu nopeammin, kuin olisit voinut kuvitellakaan. Kierron alkupäivät matelee, hedelmälliset päivät sen kuin sujahtavat ohi ja sitten taas madellaan piinapäivät läpi. Kuinka käy, kun sekä odottaa perjantaita, että pelkää sitä?

Muussa tilanteessa en olisi voinut kuvitellakaan meneväni operaatioon, josta äitini ei tiedä mitään. Vanhemmilleni en ole kertonut tutkimuksistamme mitään. Ehkä sen aika tulee joskus, mutta vielä se hetki ei ole tullut.

Olen onnellinen siitä, että viimein, pitkän odottamisen jälkeen, saan faktatietoa elimistöstäni. Siitä, onko minulla endometrioosia tai sen tuomia ongelmia tai jotakin ihan muuta elimissä, jotka aiheuttavat hidasteita raskautumisen tielle. Silti minua hieman pelottaa. Minua ei ole koskaan ennen nukutettu. Kuinka paljon operaation jälkeen sattuu? Entäs jos paljastuu vakavia ongelmia, joita ei voi hoitaa?

Jos jotakin löytyy, kuinka kauan siihen menee, että asialle voidaan jotakin tehdä? Toisaalta, jos tutkimuksessa ei paljastu mitään, meidän lähete laitetaan Naistenklinikalle. Sen jälkeen voimme alkaa odottamaan aikaa koeputkihedelmöitykseen. Tai oikeastaan ensimmäistä aikaa Naistenklinikalle, jossa saamme taas ehkä lisää tietoa ja reseptit hoitoa varten. Ja uuden ajan odotettavaksi.

Kello on 18 minuuttia yli kahden. Kahvitauko on ohi ja on aika jatkaa töitä.

3 kommenttia:

  1. odottavan aika on pitkä, mutta silti se aika tuntuu vaan lipuvan ohi..ehkä meidänkin aika vielä koittaa,äkkiarvaamatta :) jaksamisia<3

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä ja jaksamista!

    Itselläkin laparoskopia edessä marraskuussa, mielenkiinnolla odotan tuntoja siitä.

    Kuulin kerran mielenkiintoisin aikakäsitteen. Aika kuluu nopeammin vanhempana, koska prosentuaalisesti ajan yksiköillä pienempi merkitys. Vuosi 2 vuotiaan elämässä 50% mutta 30 vuotiaalla 3,3%...

    VastaaPoista
  3. Ilmeisesti se, että sekä odotan perjantaita että toivon, että se ei olisi heti on "rauhoittanut" ajan kulun. Se kuluu "normaalia" tahtia.

    Kuuleekohan siitä tutkimuksesta tulokset heti? Toisaalta sitä on siitä nukutuksesta varmaan niin pökkyrässä, että ymmärtäisikö siitä mitään..?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!