lauantai 29. syyskuuta 2012

Kokeilu jatkuu

Edelleen pyörittelen dynaamisia näkymiä, tämä Magazine ehkä miellyttää minua eniten oletusnäkymänä. Miinuksia tässä on, mutta katsotaan pääsenkö niistä yli vai palaanko vielä perinteiseen tapaan.. Kyselyä en entiseen tapaan saa tehtyä gadgetiksi- tai siis saan, mutta se ei tule näkyviin. Puhelimella selatessa eilen en saanut blogilistaani näkyviin, mikä on iso miiiiinus. Luen puhelimella nykyään kaikkien kuulumiset ja jos en saa listaani näkyviin helposti, vaihtuu näkymä takaisin aivan varmasti.

Hyviäkin puolia tässä on. Normaalisti koneella käydessä blogilista on siististi oikeassa laidassa ja otin siihen jopa näkyviin jokaisesta päivityksestä lyhyen pätkän. Samoin hakutoiminto toimii tosi kivasti (jos sitä sattuisi tarvitsemaan..). Kääntäjä oli eilisen kokeilun perusteella lähinnä vitsi, mutta auttaahan se, jos jos joku ulkomaan elävä haluaisi päästä kärryille - edes sinne päin - mitä blogi käsittelee.

Taustoina ei ilmeisesti (korjatkaa ihmeessä, jos en vain osaa) voi käyttää muita kuin Bloggerin omia ja muutenkin muokkausta voi tehdä vain Bloggerin muokkaustyökalulla. Tai sitten pitäisi osata html kieltä ja kaikenlaista sellaista, josta minulla ei ole käsitystä.

Jos kyselyn olisin saanut näkyviin, se olisi ollut:

http://everythingtechnologymarketing.blogspot.fi
Pidätkö blogin uudesta ilmeestä?

  1. Tykkään, tykkään, tykkään!
  2. Tämä on ihan hyvä.
  3. No en ihan kauheasti.
  4. Ihan kamala!
Vastaisitteko siis tämän postauksen kommenttikenttään, joko lyhyesti ja ytimekkäästi tai pitkästi ja perustellen, mitä olette mieltä uudesta tavasta lukea blogiani.

perjantai 28. syyskuuta 2012

Let us try

Olen jo jonkin aikaa halunnut kokeilla Bloggerin dynaamisia näkymiä. Tämä tarjoaa teille mahdollisuuden lukea blogia useilla eri tavoilla, jotka löytyvät tuosta vasemmasta yläkulmasta ennen noita välilehtiä. Syy muutokseen oli nyt viimein se, että päivitin blogini pari viikkoa sitten The cutest blog on the blogin tempaattiin ja en pitänyt siitä. Olen aiemmin käyttänyt vain heidän taustojaan, joista kyllä pidin, mutta halusin jotakin kokonaisvaltaisempaa, kivat bannerit ja otsakkeet ja mitä muuta. Tuo templaatti tarjosi kyllä ne, mutta samalla se hävitti jo pitkään keräämäni linkkilistat. Pöh!

Listoja olen päivittänyt sen jälkeen uudelleen, mutta paljon hyviä blogituttuja on vielä hukassa. Templaatti ei muutenkaan ollut mieleiseni, joten kokeillaanpas nyt sitten tätä. Muokkausta tähän tulee tapahtumaan varmaan pikkuhiljaa parin viikon aikana, älkää hermostuko.. Palautetta uudesta tavasta haluaisin teiltä mielelläni, laitan siis - ehkä jo kohta - pienen kyselyn tuohon vasempaan laitaan. Kommentteja saa tottakai ihan normaalisti saa jättää myös.

Tällä viikolla olen sairastanut ikävän flunssan. Maanantaina se tuli ja nyt alkaa helpottamaan. Liikkumaan en siis ole päässyt koko viikolla ja täytyy hiljakseen yrittää tässä taas lähteä liikkeelle. Olen vain nukkunut ja sen verran revin itsestäni irti, että olen käynyt kahdesti akupunktiossa tällä viikolla. Nyt on alettu avaamaan minun sielun ja kohtalon oviani ja tehty minusta hiljakseen avointa ja vastaanottavaista. Akupunktionainen on hyvin mukava ja menen hoitoon mielelläni. Pidän mieleni avoimena ja toivon, että hoidoista saamme vielä lisäbuustin  hoitojen onnistumiseksi.

Menkat eivät ole vielä alkaneet. Saimme tarvittavat labratulokset julkiselta puolelta Graviditasta varten viime viikolla ja lääkkeet hain tiistaina nenä-, kurkku- ja yskänlääkkeiden kanssa samaan aikaan. Aikamoinen läjä niitä taas tuli, mutta onneksi lääkekattoon saimme ne. Nyt vaan menkat alkamaan ja show samalla. :)

Sellainen viikko siis minulla. Todella tylsä, ja nyt jo intoa täynnä, kun taas alkaa jaksamaan! Mukavaa viikonloppua kaikille!

PS. Kokeilkaas tuota Google kääntäjää tähän, englanniksi on ainakin varsin hupaisaa luettavaa.. :)

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Liikkuu

Aika liikkuu, minä liikun, asiat menee eteenpäin. KP 2jotain, pikkuhiljaa menkat lähenee.. HIV ja hepatiitti tulokset tulee postitse alkuviikosta, tiistaina saa hakea lääkesatsin. Satanen maksimissaan pitäisi tämän setin loppuhinnaksi tulla, kun Ovitrelle ei kuulu lääkekaton piiriin. Halpaa kuin saippua verraten kevään lääkekuluihin.

Ensi viikolla on myös ensimmäinen käynti akupunktiossa. Sinne olen halunnut mennä jo pitkään, mutta viimein toteutuksen asteelle mennään tässä. Toivotaan akusta tukea tähän seuraavaan hoitoon..

Asiat menee muutenkin mukavasti eteenpäin. Suunnitelmaa B kehitellään kovasti, ja mikään ei tätä B:tä sulje pois vaikka A toteutuisikin. Asiasta lisää tietoa myöhemmin..

TTC United on saanut hienon alun. Monet ovat aktivoituneet liikunnan saralla, ja HeiaHeiassa treenejä on kirjattu ahkerasti. Haasteen mukaisia uusia kokeiluja suunnitellaan ja kokeillaan siellä täällä - itsekin olen ensimmäisen kokeilun yrityksen jo tehnyt. Siitä lisää ehkä jo ensi viikonloppuna.. :D

PS. En ole tyhjentänyt linkkilistojani tarkoituksella. Kokeilin uutta taustaa ja samalla linkkiluettelot tyhjenivät. Lisäilen linkkejä pikkuhiljaa takaisin, kun vaan ehdin ja luen mitä minulta on jäänyt välistä. Samalla mietin haluanko päivittää blogia edelleen johonkin uuteen muotoon. Tämä templaatti ei miellytä minua niin kuin vanha.. Lisää aikaa, sanon minä!

perjantai 14. syyskuuta 2012

Ensikäynti Graviditaksella

(Huom. teksti on yhtä paljon teille, kuin minulla itselleni muistiinpanoja. Teksti on välillä sekavaa ja epämääräistä ja sitä nyt tuntuu tulevan, mutta yrittäkää kestää.. :) )

Valmistautumista

Valmistauduin lähtöön jo aamulla kaivelemalla esiin kansion, johon olen pyrkinyt keräämään kaiken materiaalin hoitoihin ja tutkimuksiin liittyen. Samassa kansiossa on niin reseptit kuin sairaskassaan lähetetyt korvaushakemukset päätöksineen. Papereita oli kuitenkin kertynyt niin paljon, että kansio oli enemmän tai vähemmän sekaisin. Samalla huomasimme, että miehen spermanäytteiden tulokset eivät olleet kansiossa. kaivelin niitä aikani, mutta oli pakko todeta, että paperia ei löydy mistään. Jätin miehelle lapun asiasta ja lähdin töihin.

Mieheni etsi lappua myös ympäri asuntoa, mutta ei siitä tullut sen kummempaa tulosta. Onneksi Felicitakselle soittaessa selvisi, että heiltä tulokset saa myös, se täytyy vain paikan päältä käydä hakemassa, koska sähköpostiin he eivät voi tuloksia lähettää. Mies soitti minulle töihin ja aikaistimme lähtöä niin, että ehdimme koukkaamaan toisen klinikan kautta.

Sillä aikaa minä setvin ja järjestän kansiota töissä uuteen uskoon. Törkeästi käytin työpaikan aikaa ja kansiotaskuja siihen, että kansiossa on kaikki selkeässä järjestyksessä, jotta kallista lääkäriaikaa ei mene turhanpäiväiseen papereiden kaiveluun. Totesin, että kaikki muut tiedot minulla on lääkärikäyntiä varten, paitsi itse hoitoa varten tarvittavat HIV ja hepatiitti testien puhtaat tulokset.

Kuinka pääsimme perille

Puolen päivän jälkeen mieheni haki minut siis töistä ja lähdimme kohti Helsinkiä. Kamppiin asti kaikki meni ihan hyvin - meillä oli hieman vajaa puoli tuntia siihen, kun klinikalla pitäisi olla. Mieheni alkoi suunnistamaan kohti Felicitasta, jossa hänen spermanäytteensä otettiin. Hän lähti vaeltamaan kohti eduskuntataloa, jossa hänen mukaansa Urho Kekkosen katu sijaitsee. Minä haen puhelimella tarkempia tietoja, reittiä, mutta jostakin syystä puhelin ei millään löydä kyseistä osoitetta. Aika kuluu, ja me tullaan Arkadiankadulle, jossa mies toteaa, ei se kyllä täällä ole. Viimein saan jotakin järjellistä esiin puhelimeen ja totean paikan olevan ihan eri puolella Kamppia. Mieheni oli tällä hetkellä ehtinyt kysymään myös joltakin kadulla vastaan tulleelta tarkempia ohjeita ja ei muuta kuin jalkaa toisen eteen. Kello on varttia vaille.

Mies hakee näytteen tulokset ja minä odotan alhaalla. Tarkastan vielä Graviditaksen oikean osoitteen, Aleksanterinkatu 21 Citykäytävällä. Citykäytävän minä tiedän, kyllä me sinne osataan. Kivaa olisi ollut käydä vessassa ennen käyntiä, mutta pakko on ehkä odotella... Mies tulee onneksi nopeasti, ja lähdemme kohti Rautatieasemaa ja Citykäytävää. Kello on kymmentä vaille.

Pääsemme perille Citykäytävälle, totean, että eipäs tämä ollutkaan ihan niin selkeän näköinen paikka, täällähän on miljoona eri käytävää. Haahuilemme, katselemme infotauluilta lisää tietoa. Tarkastan uudelleen, mitä paikasta sanotaan Graviditaksen sivuilla. Kello on kahta vaille. Mieheni ottaa paikan numeron ja soitamme sinne tarkempia ohjeita. Kätilö vastaa, kysyy minkä kaupan kohdalla olemme ja opastaa tottuneesti perille. Kun olemme Citykäytävän Stockmannin puoleisessa päässä olemme jo hyvin lähellä ja löydämme perille. Kello on kahta minuuttia yli.

Hissillä yläkertaan ja siellä meitä jo odotellaan. Onneksi emme olleet enempää myöhässä. Kaikki kuitenkin hymyilivät, sain käydä vielä nopeasti vessassa ja ottaa kupin kaakaota ja lääkäri ohjaa meidät sisälle.

Itse käynti

Käynnillä aloitetaan papereiden tutkimisella ja tähän astiseen tilanteeseen pääsyllä. Tässä vaiheessa olen nolon aloituksen jälkeen hyvin tyytyväinen siihen, että edes meidän paperit ovat hyvässä järjestyksessä ja suurin osa on saatavilla. Lääkäri kirjaa asioita ylös pääpiirteittäin, selittää meille jo saamiemme papereiden tuloksia ja alamme pohtimaan kuinka asiaa voitaisiin heidän toimestaan viedä eteenpäin. Meille myös selitetään mitä tarkoittaa saamani diagnoosit retrokervikaalinen ja retrograadinen endometrioosi. Retrograadinen endometrioosi oli sitä, että endometrioosikudosta on kohdun ja suoliston välissä, ja tämä voi aiheuttaa niin yhdyntäkipuja kuin ulostamisvaikeuksia. Retrograadinen selitettiin myös, mutta asioita tuli niin paljon, että on hankalaa muistaa kaikkea. Muistaakseni se oli niin, että kuukautisten aikaan endometrioomakudosta päätyy myös kohdusta ylöspäin. Voin olla aivan hakoteilla. Joka tapauksessa meidän tilanne ei ole lääkärin mukaan mahdoton, mutta haasteita meillä ehdottomasti on. Haasteet aiheutuvat sekä siitä, että oikea munatorvi on tukossa että siitä, että munasarjat ovat endometrioosin vuoksi kiinnittyneet kohtuun kiinni. On tuuristaan kiinni, yltääkö aukinainen vasen munatorvi noukkimaan kypsän munarakkulan ja toimittamaan sen kohtuun.

Laboratoriokokeissa ei paljastu mitään, joka aiheuttaisi lääkärille erityisiä huolen aiheita, sieltä puolelta kaiken pitäisi olla kunnossa. Toki hän sanoo, että endometrioosipotilailla aika toimii usein yritystä vastaan. Turha odottelu kannattaa jättää tekemättä, jos vain tietää haluavansa lapsia. Endometrioosileikkauksesta hän mainitsi sivulauseessa, jos tilanne menee pahaksi, niin siihen voidaan joutua. Tavoitteena olisi kuitenkin se, että mahdollisen raskauden saisi aikaiseksi ennen leikkausta. Se on parempi niin päin.

Itse hoidosta puhuttaessa päädymme lyhyen kaavan mukaiseen hoitoon, joka tehdään jo seuraavan kierron alkaessa. Lääkäri Eero Varila herättää luottamusta selittämällä jokaisen vaiheen tarkasti ja kertomalla myös miksi asioita tehdään tietyllä tavalla. Hän kertoo, että aloitamme kuukautisten alettua neljän päivän tablettikuurilla (jonka nimeä en nyt muista, ja jonka tarkastan myöhemmin), jossa on jotakin entsyymiä. Endometrioosikudos voi erittää jotakin ainetta liikaa, jonka määrää tuo lääkkeessä oleva entsyymi pienentää. Lääke on virallisesti rintasyöpälääke, mutta heillä on hyviä kokemuksia lääkkeen käytöstä koeputkihoidoissa. Seuraavaksi aloitettiin piikitys, menemme samalla tavalla kuin Naistenklinikan pitkässä IVF:ssä Gonal-F:llä ja annoskin on sama 150 IU ja irrotus tehdään piikillä (ja pää on jossakin lomalla, kun en tätäkään muista. Vanha tuttu nimi, jonka lisään tähän, kun se päähän pätkähtää). Välissä tuli vielä jokin neljäs lääke, jota ei Naistenklinikalla käytetty. Siihen sain reseptin, mutta siitä ei taidettu kuitenkaan vielä kauheasti kertoa. Se alkoi vasta sen jälkeen, kun on käyty ensimmäisessä folliultrassa. Ensin siis aloitetaan tableteilla, soitellaan ultra-aikaa ja aloitellaan piikitykset. Ultra tuli kymmenennen kiertopäivän paikkehilla ja sitten katsotaan jatko.  Luultavasti punktiosta neljäntenä(?) päivän tehdään siirto, jos kaikki menee hyvin.

Lääkäri myös kertoi kahdesta eri tavasta tehdä alkioiden pakastus. Ensimmäisessä tavassa alkiot pakastetaan niin, että kriittisin vaihe hieman nollan alapuolella tehdään hyvin hitaasti, jotta alkioihin ei muodostuisi kiteitä ja ne eivät vahingoittuisi. Toisessa tavassa alkioista kemiallisesti poistetaan nestettä, jonka jälkeen kiteytymisestä ei tarvitse huolehtia ja pakastaminen tehdään hyvin nopeasti. Pakastustavassa ja raskauksien määrässä ei lääkärin mukaan ole havaittu eroja.

Lääkäri myös tutki minut, totesi saman mitä papereissa luki. Munasarjat ovat kohdun takana kiinni, toki paljon rakkuloita oli eri vaiheissaan kehittymässä. Kohtu oli erikoisella mutkalla. Hän näki ensin jotakin varjoja, joten hän halusi tarkistaa vielä sen, ettei kohdussa oli mitään ylimääräistä, kuten polyyppia tai kasvainta tai että kohtulihaksessa ei ole endometrioosia. joten hän ruiskuttu kohtuuni vettä, jotta se laajenisi ja mahdolliset ongelmat näkyisivät paremmin. Mitään ei kuitenkaan näkynyt.

Lopuksi allekirjoitimme vastaanotossa istuneen kätilön kanssa hoitosopimukset ja kopioimme heille kaikki tarpeelliset paperit, jos niistä on jossakin vaiheessa jotakin hyötyä. Lupasimme myös hankkia HIV- ja hepatiittitulokset Naistenklinikalta, ennen hoidon aloittamista. Kätilö oli hyvin kiinnostunut meistä ja oli kaiken kaikkiaan hyvin ystävällinen.

Klinikasta jäi kaiken kaikkiaan hyvä fiilis. Eeri Varila herätti luottamusta meissä ja tuntui, että moneen asiaan sai vastauksen. kerroin hänelle myös, että aloitan hoitoja tukemaan akupunktio hoidon kuun lopussa ja hän siihen kannusti, ei se otakaan jos ei se anna. Hänen kanssaan myös keskusteltiin siitä, että monien hyvää tarkoittava lause "ottakaa rennosti, kyllä se siitä" on ihan kukkua. Ei nyt noilla sanoilla, mutta käytännössä kuitenkin. Hänen mukaansa kaikilla on stressiä hoitojen aikana ja yksikään koeputkihoito ei koskaan onnistuisi, jos stressaaminen olisi syy negatiivisiin testituloksiin.

Olen siis ainakin tässä vaiheessa hyvin tyytyväinen meidän valintaan. Nyt vain odotellaan tämän kuun kulumista ja hoitojen aloittamista. Pari viikkoa on aikaa hankkia tarvittavat lääkkeet - toivottavasti niistä edes suurin osa on kelakorvattavia ja täten lääkekaton kautta mahdollisimman halpoja - ja hankkia HIV- ja hepatiittitulokset Naistenklinikalta.

Tästä se lähtee!

torstai 13. syyskuuta 2012

TTC United

Kuukausi sitten väläyttelin ajatusta liikuntaprojektin aloittamisesta. Kiinnostuneita liikuntasivuprojektiin tuli, mutta vaikka minulla ajatus aiheesta on muhinut takaraivossa, niin toteutuksen asteelle en kuitenkaan ole ennen tätä ehtinyt. Nyt haluan kuitenkin polkaista projektin käyntiin aivan toden teolla.

Projektiaikana olkoot kolme kuukautta alkaen tänä lauantaina 15.9. ja päättyen lauantaina 15.12, josta on reilu viikko vielä jouluun. Projektiryhmäläiset ovat:

Pieni Elefantti
Emminkäinen
FatCat
Belly
Maria
Rowan
Suvitar
Helma
Feeniks

Lisäksi:

A
Nieve

Vielä on 2 päivää aikaa lähteä mukaan, jos ajatus kiinnostaa. :) (Niin ja jos kuukausi sitten sanoi tulevansa ja nyt ei olosuhteet annakaan periksi, niin projektiin ei ole pakko osallistua) Projektin nimi on TTC United, joka vastoin kaikkia odotuksia ei tule sanoista "Trying to Conceive" vaan sanoista "The Tsemppi Club". Alla näkyvän projektilogon voi halutessaan laittaa omaan blogiinsa.



Olen perustanut HeiaHeia:n projektin nimeä "TTC United" kantavan suljetun ryhmän, johon kutsun mukaan halukkaita sitä mukaa, kun minulle ilmoittautuu (sähköpostiin onnista@gmail.com tai kommenttikentällä). Ryhmäläiset ovat tähän asti mukana bloginimillään, mutta ryhmään voi liittyä myös omalla nimellä. Se tietysti edellyttää sitä, että ryhmän jäsenten välillä on oltava luottamus, eli jos joku mukaan lähtee omalla "siviili"tunnuksellaan, niin sitten siitä ei huudella ja on kohteliasta ilmoittaa, jos jonkun tunnistaa. HeiaHeian-ryhmään liittyminen on joka tapauksessa vapaaehtoista.

Tärkeintä koko projektissa on löytää liikunnasta iloa ja haastaa itsensä liikkumaan enemmän samalla kun kannustaa muita liikkumaan. Jokainen ryhmäläinen liikkuu oman tasonsa ja terveydentilansa huomioiden ja kunnioittaa ja tukee muita tasosta riippumatta.

Jokainen voi halutessaan kirjata itselleen realistisen tavoitteen projektin ajalle. Minulla on tavoitteenani uida 25 kilometria kolmen kuukauden aikana ja käydä lisäksi 10 kertaa sählyssä ja 10 kertaa tanssimassa. Kaikki sen lisäksi tapahtuva liikunta on tietysti plussaa. Uintitavoite on minulle haastava, koska se tarkoittaisin noin 1,8 kilometriä viikossa. Lisäksi hoitojen mahdollisesti aiheuttamat liikuntakatkot voivat sotkea liikuntasuunnitelmia. Tämä on kuitenkin minun liikkumishistoriaani ja tämän hetkistä kuntotasoani ajatellen mahdollinen saavuttaa, joten sillä mennään.

Ajatuksenani oli, että jokaiselle kuulle olisi oma teemansa. Ensimmäisen kuukauden teemana on "Kokeilen jotakin uutta". Syksy on alkanut ja tanssikoulut, kuntoklubit ja kaikki etsivät uusia jäseniä. Toivoisin, että jokainen ryhmäläinen kokeilee itselle jotakin (ihan mitä tahansa) uutta lajia ja raportoi/kertoo siitä tai kuvaa sitä blogissaan haluamallaan tavalla. Luovuus kunniaan raportointia tehdessä!

Toimiiko tämä? Haluatko jotakin muuta, ja jos, niin mitä?

Hei me liikutaan!!! 

torstai 6. syyskuuta 2012

Yksityisen koeputkihedelmöityshoitopaikan valinta Helsingistä

Olen valitsemassa meille yksityisen puolen hoitopaikkaa seraavaa koeputkihoitoamme varten Helsingissä. Hinta ei ole määräävä tekijä hoitopaikan valintaan. Jos olisi, jatkaisimme Naistenklinikalla, josta olemme pääsääntöisesti saaneet erittäin hyvää ja edullista palvelua. Valitettavasti ensimmäisen hoidon jälkeen seuraavan odotusaika voi olla jopa puoli vuotta, joten haluamme käyttää täyteen tulleen lääkekaton hyödyt mahdollimman tehokkaasti jo tänä vuonna.

Kirjoitin, että hinta ei ole määräävä tekijä, mutta halusin silti tehdä hieman vertailua hintojen välillä. Tässä havaintoni, jotka ovat parhaimmillaankin suuntaa-antavat eivätkä takuulla kerro koko totuutta. Hintoina olen käyttänyt mainittujen IVF-klinikoiden itse sivuillaan ilmoittamien maksimihintoja ilman omavastuuosuuksia.

Ensimmäinen havaintoni on, että hintoja on haasteellista verrata, kun jokainen ilmoittaa hinnat eri tavalla.

VL= Väestöliitto
Fel= Felicitas (Jota kehui Planner)
Fer=Fertinova
Gra= Graviditas (Jota kehui Jadekivi)


Fertinova vaikuttaa pelkeästään näitä neljää kategoriaa vertaamalla edullisimmalta. Heillä oli lisäksi ilmainen ensikäynti, joka tosin ei sisältänyt tutkimuksia. Onko se meidän tapauksessamme ongelma, kun perustutkimukset on tehty jo toisaalla vai tarkoittaako se sitä, että aloitus tehdään käytännössä aina ilmaisella ensikäynnissä sekä eri kerralla, jolla tehdään tutkimukset. Onko ilmainen ensikäynti siis vain ärsyttävä mainoskikka? Toisaalta muilla toimijoilla oli kirjattu se, että ultraäänet kuuluvat tutkimuksien hintaan. Fertinovalla näitä hintoja ei mainita, ei edes yksittäisen ultraäänen hintaa. Toisista poiketen alkioiden pakastuksen aina on vain yksi vuosi kolmen sijaan. Olen luonteeltani epäluuloinen, joten vaikka voin hyvinkin olla väärässä, minulle jää Fertinovasta hieman se vaikutelma, että kaikkea ei kerrota ja näennäisesti edullisimmilla hinnoilla eritetään kelata asiakas sisään.

Puhelimitse: Hieman tylyn kuuloinen asiakaspalvelija. Hoidot tehdään etupäässä lyhyellä kaavalla. Ensikäynnille pääsisi jo ensi viikolla. Hoitojen pakettihintoihin kuuluu ultraäänet. Pyritään siihen, että asiakkaalle valitaan omalääkäri. Alkion siirrot tehdään pääsääntöisesti arkisin ja yleensä tehdään siirrot 5-päiväisille alkioille. Me pääsisimme ensikäynnin jälkeen suoraan hoitoon, mainoskikka on siis meille etu. Hienoisesta tylyydestä huolimatta puhelun kestäessä oli kuitenkin auttavainen ja antoi lopuksi vinkin, kuinka meidän kannattaisi toimia. 

Sivuilla: Omituiset ja rajoitetut puhelinajat eivät luo tervetullutta vaikutelmaa. 

Väestöliitto oli tuloksissa toiseksi edullisin. Hoitojen hintoihin sisältyy ultraäänikäyntejä. Tuntuu, että kaikki tarpeellinen kerrotaan. Meidän kohdallamme huolta aiheuttaa se, että jonotusaika yleisesti ottaen "edullisena" pidettylle klinikalle voivat olla pidemmät. 

Puhelimiste: Ihan asiallinen palvelu puhelimitse. Hoidot tehdään yleensä lyhyellä hoidolla. Aloituskäynnille pitää ehdottomasti tulla molempien mukaan. Tällä hetkellä ensikäynnille hieman pidempi odotusaika (3-6 viikkoa), joka tiputtaa Väestöliiton tässä vaiheessa meidän listaltamme pois. Toisaalta minulle ei jää vaikutelmaa yksilöllisesti suunnitelluista hoidoista.

Felicitas vaikuttaa toiseksi kalleimmalta tässä tutkimuksessa. Epävarman olon minulle tekee se, että hoitojen hinnoissa ei ole erikseen mainittu ultraäänikäyntejä, mutta mainittuna oli kuitenkin hieman muita korkeammat hinnat toimisto- ja laskutuslisille sekä sille, jos puhelimitse tai sähköpostitse annettaisiin ohjeita. 

Puhemitse: Erittäin ystävällinen asiakaspalvelu. Molempia hoitomuotoja käytetään asiakkasta riippuen, pitkää ja lyhyttä kaavaa siis käytetään. Ensi viikolla on jo aikoja. Hinnat pakettihintoja eli IVF-hintoihin kuuluu ultraäänet ja muut. Siirtoja ei  pääsääntöisesti tehdä viikonloppuisin. 

Sivuilla: Laadukkaat sivut, nettiajanvaraus. 

Graviditas vaikutti kalleimmalta näiden perusteiden perusteella. Hoitojen hinnoissa on mukana seurantakäynnit, mutta mahdollisista toimisto, puhelinohje, laskutus yms lisämaksuista ei mainita mitään. Felicitas ja Graviditas voivat olla käytännössä samoissa hinnoissa, jos Graviditas ei laskuta erikseen noita lisäkuluja, mutta toisaalta niitä kerättäessä ne nostaisivat Graviditaksen hintatasoa vielä edelleen ylöspäin. 

Puhelimitse: Erittäin ystävällinen palvelu. Lyhyellä kaavalla valtaosa. Ei merkittäviä lisäkuluja, toimistomaksu laskutuksen yhteydessä reilun kympin. Eero Varilalle pääsisi jo tänään, mutta punktioaika ei onnistuisi meille millään. Hoito menisi siis joka tapauksessa seuraavalle kuulle. Infektiotulokset voimassa 18 kuukautta muiden vuoden sijaan. 

Sivuilla: laadukkaat ja selkeät sivut, nettiajanvaraus. 


Meidän päätös

Asiakaspalvelun  ja suosituksien mukaan lääkäriksi ja hoitopaikaksi valikoitui Eero Varila ja Graviditas. Hinta vaikuttaa ensivaikutelman perusteella kaikkein kallemmilta, mutta kun ottaa hinnoista vertailuun omavastuuhinnat ei Graviditas vaikuta enää huomattavasti muita kalliimmalta ja saattaa olla jopa halvempi kuin Felicitas. Avoimuuden vaikutelma, nopean hoitoon pääsyn ja yksilöllisen palvelun ja yksilöllisesti suunniteltujen hoitojen mahdollisuus houkuttelee. 

Aloitusaika on viikon päästä torstaina, joten meidän toinen IVF on seuraavassa kierrossa. 

maanantai 3. syyskuuta 2012

No white flag

Aamulla kävin verikokeessa, äsken sain puhelun. Arvo alle 1. Ei onnistanut tällä kertaa. Sen jo tiesin, taas.

Aamulla labraan ajellessa radiossa soi Didon White Flag. En ensin kiinnittänyt siihen niin huomiota, mutta sitten se tunkeutui läpi, minähän en periksi anna!





En aio mennä tämän laivan kanssa alas, mutta oveni yllä ei ole eikä tule olemaan valkoista lippua. Tuulta päin ja hintavertailu käyntiin, millä yksityisellä saan nopeasti palvelua seuraavan koeputkihoidon muodossa pääkaupunkiseudulla? Kokemuksia, hintoja?

Hoitaja kertoi puhelimessa, että Naistenklinikalla maksimiodotusaika on puoli vuotta toiseen IVF:n. Ja näistä kuukautisista en vielä ainakaan voi ilmoittautua. Ja minähän en puolta vuotta odota taas! Tottakai etusijalla on ne, jotka eivät ole päässeet edes ensimmäiseen hoitoon, ja ylilääkäri päättää. Mitään ei voi luvata ja se, että lääkekatto olisi täynnä ei varmista sitä, että tämän vuoden puolella vielä pääsisi hoitoon.

Kyllä tämä on niin typerää, ettei mitään rajaa.

Miksei meillä voi onnistua?


PS. Kiirettä ollut, liikuntahaasteen pariin palaan lähipäivinä.. Ideoita muhistelen.